Музика

На какво да обърнете внимание при покупка на синтезатор

На какво да обърнете внимание при закупуване на музикални инструменти от групата на синтезаторите.

След като сте решили основните параметри на синтезатор, подходящ за начинаещ, трябва да намерите подходяща опция в Интернет. Но е препоръчително да го купите в музикален магазин за музикални инструменти – такъв, където можете лично да разгледате оборудването и да се уверите, че то ви подхожда. Окончателният избор на синтезатор ще изглежда така:

  1. Първо, струва си да проверите всички налични модели, подходящи за предварително избрани характеристики и цена. Тези, които харесвате, могат да бъдат помолени да включат и слушат, като изберете режим на автоматичен съпровод. Ако звукът не ви подхожда, по -добре е да преминете директно към друг инструмент.
  2. Когато избирате оборудване за цената, струва си да знаете, че скъпите модели имат по -широка функционалност, но значителна част от тях не са необходими на начинаещ. И за начало се препоръчва да закупите по -евтин модел и едва след това да изберете опцията с най -необходимите функции.
  3. Когато избирате, трябва да обърнете внимание на дизайна. Не е желателно да се вземат модели с остарели и обемисти калъфи. Можете също така да изберете синтезатор по дизайна на контролните елементи – ако инструментът не ви харесва външно, няма да е много удобно да свирите на него.
  4. Друг важен фактор е наличието на захранване. Понякога е включен, но ако артикулът трябва да бъде закупен отделно, разходите ще се увеличат. Ще бъде правилно да се изясни дали комплектът съдържа калъф или корица. При липса на такъв аксесоар си струва да го купите, за да запазите синтезатора по време на транспортиране или пренасяне.
  5. При извършване на покупка купувачът трябва да провери правилността на попълване на гаранционната карта. Стандартният гаранционен срок за оборудването е една година, освен това той обикновено служи най -малко 5 години. Понякога продавачите предлагат да удължат гаранционното обслужване срещу допълнително заплащане.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Магията на дървените флейти: ръководство за пълно поглъщане

RCF или компанията създава първия изследователски център за говорители

Как работят микрофоните