Любопитно Музика

Знаменити фрази, знаменити музиканти

Исак Нютон бе казал, че той е постигнал своите открития. ‘стоейки на раменете на гиганти’. Така ясно подчертава, че е бил вдъхновен от личности и открития, които са били направени преди него и колко е важна връзката с миналото. Затова младите музиканти днес, не трябва да се притесняват, а с пълни шепи да приемат това, което техните предшественици са оставили като музикални творби, съвети и мъдрости относно темата музика и музикални инструменти.


Джими Хендрикс казва: Понякога искаш да се откажеш, да захвърлиш тази китара. Но ако не го направиш, скоро ще бъдеш възнаграден. Така че когато имате колебания, не се страхувайте, всеки музикален инструмент е труден. Посвирете още малко, или вземете си кратка пауза. Няма значение дали свирите на класическа китара, пиано или цигулка. Резултатите ще дойдат с търпение и посвещение.


Карлос Сантана: „Ако нашата история като музиканти и нашата музика може да предизвика следващото поколение музиканти да продължат да се движат и променят, да са духовно гладни и възбудени, затова е всичко!” Затова винаги трябва да търсите да се изразявате. Ако свирите на музикален инструмент и искате да постигнете нови неща с него, и да откриете нови хоризонти, не трябва да мързелувате и залинявате в заучени схеми.

  Как да вляза в чужд WhatsApp?


Великият Моцарт казва: „Мелодията е есенцията на музиката. Аз сравнявам добрата мелодия с добрия състезател, и контрапункта с пощенските коне, затова е хубаво да бъдете информирани и да знаете италианската поговорка: Който знае повече, по-малко знае”. Бъдете мелодични и бъдете запомнящи се, това ще спечели почитатели на вашата музика. Не е задължително винаги да се влиза в сложна схема на музиката.


Три големи имена от музиката, три мъдри фрази. Използвайте ги за вдъхновение и създайте вашите музикални образи.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Мачът за световната титла по шахмат ще се проведе в Дубай

Надписа – „Българино, чуй зова на Бялото море, ненапразно то те зове“

Oткъде извира Дунав