Любопитно

Полицията в Китай изпраща 14-годишно момиче обратно при родители, за които се твърди, че са се опитали да я омъжат за 40 000 долара

Полицията в северозападен Китай разби сватбата на 14-годишно момиче, чиито родители се твърди, че са се опитали да я продадат за брак с непознат срещу зестра от близо 40 000 долара, съобщиха властите.

Тийнейджърката се обадила в полицията в окръг Zhongning, регион Нинся по време на сватбата на 24 ноември, за да каже, че е била принудена да сключи незаконен брак против волята си, според публикация на местното Бюрото на правосъдието в понеделник.

Публикацията в платформата за социални медии WeChat описва „бързата и умна“ реакция на местната полиция на обаждането в положителна светлина, но оттогава беше изтрита, след като предизвика полемика онлайн.
Полицията и други местни служители се втурнаха към семейния дом на младоженеца, наречен Лий, и спряха церемонията, се казва в публикацията.
Родителите на тийнейджъра – за които се твърди, че вече са купили златни бижута с парите – са върнали зестрата на семейството на младоженеца след посреднически преговори, съобщи полицията.
Момичето също е върнато при родителите си, чието име не е назовано от полицията.

  Как да се грижите и поддържате вашия часовник Casio

Китайското законодателство забранява на родител или настойник на лице под 18 години да „позволява или принуждава непълнолетни да се женят или да сключват годежи за непълнолетни“.
В законната възраст за брак в страната е 22 години за мъжете и 20 за жените, но няма конкретна санкция за нарушаване на закона.
Правни експерти казват, че гражданите имат право да избират дали и за кого искат да се оженят без външна намеса или принуда, според държавния

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да боядисам колата си сам?

Защо да консумираме кисело мляко?

Как да позираме като модел?