Любопитно

Пълноценен сън и здраве: Ето от какво трябва да се лишите в спалнята

Понякога ние си вредим, подценявайки негативните последствия от съвременния начин на живот

Чували ли сте онова правило, което някои причисляват дори към суеверията за добър брак – без телевизор в спалнята?!

Всъщност имаме всички основания за подобно изискване, особено предвид съвременния начин на живот, изпълнен с технологии на всяка крачка. За пълноценния сън и здравето наистина трябва да се лишим от някои вещи в стаята, където отпускаме тялото си върху удобния матрак и се наслаждаваме на почивката.

Затова, нека обобщим с няколко примера, кои са основните ви вредители, създаващи опасност за здравето ви и задължителния нощен сън:

Некачествен матрак

Безспорно това е първата стъпка и отлична основа, която ви гарантира релакс и продължителен сън. Матраците Нани предоставят богат избор в това отношение, комфорт осигурен от мемори пяна и ново поколение системи за сън за здравословна почивка.      

Уреди и мобилни устройства

Вече споменахме за присъствието на телевизора, а същото се отнася до телефоните и таблетите, които могат да ви причинят дори безсъние. Ако обичате да общувате с приятели преди лягане, правете го предварително и после ги оставете далеч от леглото си.

Ярко осветление

Приглушеното осветление е за предпочитане, тъй като няма да смущава зрението и нервната ви система. В допълнение към него съществена роля заемат завесите и щорите, които пък ще ви предпазят от първите сутрешни слънчеви лъчи. Помислете за интериора от тази гледна точка, за да сте сигурни, че ще си осигурите максимален комфорт.

  Как да настроя смарт гривна?

Нехармонични цветове

Стените на спалнята няма да протестират, ако са боядисани в червено, но много скоро вие самите ще усетите напрежението от това свое решение. За спалнята са по-удачни пастелни, семпли тонове, които не ви натоварват и не създават пречки за тялото и ума да се настроят за сън и почивка.

Нетипична роля

Спалнята е добре да запази своето основно предназначение.

Разбира се, когато се налага, ние сме принудени да поставим работно бюро там, но тогава е нужно поне да отделим визуално този кът, за да го разграничим от останалата част на помещението и типичната му роля. 

Шум от часовник

Има много красиви ретро часовници, които ние с удоволствие бихме наблюдавали как работят, но нека това да бъде само през деня. Ако някога ви се е случвало такова изживяване, ще знаете какъв тормоз нанасят стрелките на часовника, докато се опитвате да потънете в страната на сънищата.    

Фокусът на вашата спалня е самото легло, както и с какъв матрак е снабдено то, какви възглавници използвате и всички удобства, които сте си създали, за да се чувствате готови да свалите стреса от ежедневието си.

Разгледайте офертите на matraci-ms.com и изберете моделите, които пасват на индивидуалните ви изисквания.   

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Всичко което трябва да знаете за камерите за видеонаблюдение

Как да върнем блясъка на мрамора?

Жените в Дубай и големият културен сблъсък