Любопитно

Пълноценен сън и здраве: Ето от какво трябва да се лишите в спалнята

Понякога ние си вредим, подценявайки негативните последствия от съвременния начин на живот

Чували ли сте онова правило, което някои причисляват дори към суеверията за добър брак – без телевизор в спалнята?!

Всъщност имаме всички основания за подобно изискване, особено предвид съвременния начин на живот, изпълнен с технологии на всяка крачка. За пълноценния сън и здравето наистина трябва да се лишим от някои вещи в стаята, където отпускаме тялото си върху удобния матрак и се наслаждаваме на почивката.

Затова, нека обобщим с няколко примера, кои са основните ви вредители, създаващи опасност за здравето ви и задължителния нощен сън:

Некачествен матрак

Безспорно това е първата стъпка и отлична основа, която ви гарантира релакс и продължителен сън. Матраците Нани предоставят богат избор в това отношение, комфорт осигурен от мемори пяна и ново поколение системи за сън за здравословна почивка.      

Уреди и мобилни устройства

Вече споменахме за присъствието на телевизора, а същото се отнася до телефоните и таблетите, които могат да ви причинят дори безсъние. Ако обичате да общувате с приятели преди лягане, правете го предварително и после ги оставете далеч от леглото си.

Ярко осветление

Приглушеното осветление е за предпочитане, тъй като няма да смущава зрението и нервната ви система. В допълнение към него съществена роля заемат завесите и щорите, които пък ще ви предпазят от първите сутрешни слънчеви лъчи. Помислете за интериора от тази гледна точка, за да сте сигурни, че ще си осигурите максимален комфорт.

  Как да вляза в чужд WhatsApp?

Нехармонични цветове

Стените на спалнята няма да протестират, ако са боядисани в червено, но много скоро вие самите ще усетите напрежението от това свое решение. За спалнята са по-удачни пастелни, семпли тонове, които не ви натоварват и не създават пречки за тялото и ума да се настроят за сън и почивка.

Нетипична роля

Спалнята е добре да запази своето основно предназначение.

Разбира се, когато се налага, ние сме принудени да поставим работно бюро там, но тогава е нужно поне да отделим визуално този кът, за да го разграничим от останалата част на помещението и типичната му роля. 

Шум от часовник

Има много красиви ретро часовници, които ние с удоволствие бихме наблюдавали как работят, но нека това да бъде само през деня. Ако някога ви се е случвало такова изживяване, ще знаете какъв тормоз нанасят стрелките на часовника, докато се опитвате да потънете в страната на сънищата.    

Фокусът на вашата спалня е самото легло, както и с какъв матрак е снабдено то, какви възглавници използвате и всички удобства, които сте си създали, за да се чувствате готови да свалите стреса от ежедневието си.

Разгледайте офертите на matraci-ms.com и изберете моделите, които пасват на индивидуалните ви изисквания.   

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

В земното ядро ​​​​може да е открито мистериозно ново вещество

Как да отворим вино без тирбушон

Колко градуса трябва да духа климатика на топло