Кредити

Трябва ли да поискам заем за ремонт на къщата си?

Няма отговор, който да работи за всички. Решението да се проучат кредитите за ремонт на дома се свежда до няколко фактора.

  • За какво ти трябват парите? Може ли ремонтът да се отложи? Счупена отоплителна, вентилационна и климатична система или спукана тръба например не са неща, които могат да бъдат пренебрегнати.
  • Какво е финансовото ви състояние в момента? Прегледайте бюджета си и се уверете, че можете да си позволите новите месечни плащания по заем за ремонт на жилище, без да изпадате във финансови проблеми. Ако нямате много място за мърдане в бюджета си и не е спешен ремонт, помислете за известно време. Една от възможностите е да вложите неочаквани пари (като възстановяване на данъци или бонуси за работа) за ремонт на дома.
  • Какви лихви мога да избера? Лошият кредит може да доведе до по-високи лихвени проценти. Отново, всичко зависи от това колко силно се нуждаете от парите. Подмяната на килими с дървени подове не е точно спешен случай, така че имате време да предприемете стъпки, за да подобрите резултата си, преди да кандидатствате за финансиране на ремонт на дома.
  Онлайн кредити: Бърз и лесен начин за финансиране на вашите нужди

Какви други алтернативи имам?

Преди да започнете да кандидатствате за заем за ремонт на жилище, прегледайте застрахователната си полица, за да видите дали някоя част от ремонта е покрита. Ако не, ето други опции, които си струва да обмислите.

Рефинансиране в брой

Рефинансирането в брой се извършва, когато собственият капитал се използва за рефинансиране на съществуващия ви ипотечен заем с нова, по-голяма ипотека. Можете да получите разликата и да я използвате за ремонт на дома си. Може да изглежда доста лесно, но направете сметката предварително, защото рефинансирането може да доведе до по-висок лихвен процент. Може също да се наложи да заплатите разходи за затваряне.

Кредитни карти

Кредитните карти могат да бъдат изкушаващи, особено ако вече имате такава в джоба си. Ако можете да се възползвате от въвеждаща оферта с ниска лихва за нова кредитна карта и можете да си позволите да платите за покупката по време на промоционалния период, може да има финансов смисъл да я използвате за спешен ремонт на дома.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Какво трябва да знаете за личните заеми

Как да кандидатствам за бърз кредит онлайн?

Изчисляване на вноска по кредит