Кредити

Как да погася няколко бързи кредита?

Уморени сте от тежката финансова тежест на заема и не знаете как да изплатите всичките си дългове? Тази статия ще ви бъде полезна! В него ще разгледаме ефективни начини за изплащане на заем и как да намерите изход от трудната ситуация.

  Разбира се, с появата на заеми животът стана много по-лесен. Не е нужно да чакате заплатата си, за да купите желания артикул и да не отлагате с години ваканция, сватба. Но често поради неправилни изчисления или други обективни фактори заемът се превръща в тежко бреме, от което не е лесно да се отървете.

  Повечето хора теглят дългове с години, защото не могат да намерят допълнителни пари, за да ги изплатят. Проблемът обаче често не е в това, че няма пари, а в това, че човек е свикнал с определено ниво на комфорт и не иска да се откаже от него. Всъщност те могат да намерят допълнителни пари, за да изплатят дълговете си, без да нарушават качеството си на живот.

Не вземайте нови заеми

  Да, колкото и парадоксално да звучи тази фраза, но именно новите заеми не позволяват да се изплатят стари дългове. Човек попада в своеобразен финансов капан: за да плати дългове, той е принуден да тегли пари от картата, да отваря договори в други банки. И излизането от този порочен кръг е наистина трудно.

  Ето защо е важно ясно да определите сами какъв дял от общия доход може да се даде свободно като плащане за заема. Ако преминете отвъд тази граница, дългът ще започне да се натрупва. Вземете лист хартия и запишете подробно дълга си и периода, за който тази сума може да бъде изплатена, без да прибягвате до нови заеми.

Увеличете месечното си плащане

  Да, на пръв поглед това не е лесно да се направи. Но опитайте се да изчислите колко ще спестите от лихвени плащания, ако предсрочно затворите дълга. Ако е възможно да се свържат допълнителни източници за затваряне на дълга, използвайте всичко, което е на разположение.

  За да оцените свръхплащането по договора в голям мащаб, погледнете веднага годишната сума. В крайна сметка, като цяло банковите мениджъри, когато кандидатстват за заем, конкретно разбиват общия дълг по месеци. Това е маркетингов трик, който ви позволява да позиционирате клиента. В този случай сумата на заема се обявява незабавно. По този начин кредитополучателят създава впечатлението, че надплащането по кредита е незначително, което означава, че няма нужда да бързате. Преди да изчислите сумата, за да увеличите месечното си плащане, свържете се с вашия банков служител.

Намерете допълнителен източник на доходи

Това може да бъде:

  • почасова работа;
  • допълнителни смени;
  • временни сезонни доходи;
  • еднократен проект;
  • продажба на ненужни вещи и др.

  Тази дейност не трябва да е свързана с основния профил и специализация. През пролетта и лятото непрекъснато се изискват неквалифицирани работници за почистване на летни вили, прибиране на реколтата, подрязване на храсти и др. През зимата това може да бъде обучение, почистване на апартаменти, строителни и ремонтни дейности, шиене и фрийланс.

Намалете максимално разходите

  Важно е да осъзнаете, че няма да е възможно да изплатите всички заеми без намаляване на разходите. Анализирайте всичките си приходи, разходи и оставете само най-важното. Тук трябва да бъдете максимално честни със себе си и ясно да дефинирате какво можете временно да откажете в полза на бързото изплащане на заема.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Преструктуриране на кредит

Кредитен калкулатор

Какво трябва да знаете, преди да кандидатствате за личен заем онлайн