Обучение и курсове

Анализ на примера на вашата автобиография. Какво да напишете в секцията „За мен“


Редовно пишем за различни раздели в автобиографията, защото тази тема вълнува всеки, който търси работа. И така, днес ще говорим за раздела „За мен“ – точката, до която ръцете не достигат постоянно.

  1. Станете видими сред другите кандидати

    Организираност, комуникативни умения, внимание, устойчивост на стрес, амбициозност, способност за работа в екип, отговорност, порядъчност, желание за работа за резултати, способност за работа с голям обем информация, аналитично мислене, лесен за усвояване.
  2. Разкажете за личните качества

    Общителност, висока ефективност, високо чувство за отговорност, точност. Бърза адаптация към нови дейности. Бързо учене. Умение за работа в екип. Отзивчивост.
    Рационалното ми мислене е добре развито. Налице са точност, дружелюбие и учтивост (учтивост), както и добро чувство за хумор.
  3. Говорете за това, което харесвате и обичате, семейство, хобита

    Добър пример, например: Имам две деца и куче, в свободното си време ходим на ски. Обичам моделирането от глина, рисуването. Обичам да прекарвам време на открито. Разкажете за семейното положение и се акцентира върху важността на семейството, съвместното прекарване на свободното време. В това описание ценностите на човек са ясни.

    И така, за да напишете добро описание в секцията „За мен“, трябва:


    Заменете простия списък на характеристиките с последователен разказ в три или четири изречения .
    Всички абстрактни думи (отговорен, амбициозен, способен, обучаем) се дешифрират с примери или се описват с други, по-конкретни думи.

    Изберете две или три ключови хобита или просто факти за вас и ги опишете

    Бъдете честни към себе си и работодателя си. Важно е да знаете, че когато човек пише от сърце за себе си, пише честно и отговорно, това си личи и определено ще изпъкнете пред останалите кандидати с написаните редове. Много е важно след прочит на автобиографията ви да кажете всички тези неща описани за вас и пред самия работодател. Той трябва да види искрата в очите ви, да ви усети и да го спечелите на ваша страна.

    Източник: slovored.com
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Албум на reny.simeonova

Цените на златото непрекъснато се покачват

Mотивацията на човешките ресурси и какво трябва да знаем!