Любопитно

Важни правила за ибор на играчки според възрастта на детето

 Разпределението на възрастта трябва да бъде един от основните критерии за избор на детски играчки в различни периоди от живота им. Съпоставянето на покупките трябва да бъде съобразено, като се вземе предвид нивото на развитие на уменията на децата, техните нужди в определен период на израстване.

   Класификацията на основните видове детски играчки според възрастта на техните потребители изглежда така:

  • Деца на възраст под една година – Във връзка с изискванията за развитие на фини двигателни умения, но и със специално внимание към възможните рискове, играчките, освен безопасността на материала за производство, трябва да бъдат подбрани според отсъствието на малки части, остри ъгли, твърдост което може да увреди целостта на венците и първите млечни зъби.

  Най-подходящите са: дрънкалки (издават различни звуци поради специалния им пълнеж), гумени изделия за зъби и венци (пълни с вода, които, ако се охладят, могат да имат обезболяващ ефект върху раздразнените венци);

  • Възраст от една до две години – Тази възраст се характеризира с рязко развитие на уменията за привеждане в движение на предмети с различно рационализиране (топки с различни размери, които могат да се търкалят, хвърлят, търкалят; колички, инвалидни колички, камиони).

  Също така е полезно да закупите играчки с форма на сюжет, които отразяват предмети от заобикалящия ни познат свят, действия с които не са трудни (кукли, животни, чинии).

  • Играчки за деца на възраст между две и четири години –  В този възрастов диапазон децата се нуждаят от допълнителни атрибути в играта, които подчертават ролята на всеки в този процес: знамена, барабани, шапки, бинокли, тръби и др.; Да се ​​научиш да четеш и слушаш информация е много важно за всяка възрастова група.
  Как да говорим интелигентно?

  Следователно книгите също трябва да се купуват постоянно и фразата, че те са най-добрият подарък е напълно вярна. В допълнение, съвременните оферти на тематични магазини ви позволяват да вземете голямо разнообразие от техния дизайн, до страници, които са меки пъзели.

  • Деца, на 4-5 години – На тази възраст децата вече активно използват уменията за колективна комуникация, които се отразяват в методите за изпълнение на игровия процес. Според тези умения трябва да изберете набор от инструменти за игри, който ви позволява да решавате ситуационни задачи в група (набор от строителни инструменти, конструктори с различна сложност на сглобяване, медицински комплекти)

Източник: Джъмбо БГ

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да разбера дали имам спукано ребро?

150-годишнината от рождението на Гоце Делчев и македонски историчари

Как да видим заключен профил във Фейсбук