Любопитно

Всичко което трябва да знаете за камерите за видеонаблюдение

В днешно време камерите за видеонаблюдение намират широко приложение в нашето ежедневие и са неизменна част от сигурността на семейството ни или нашият бизнес. Инсталирането на камера за видеонаблюдение на входната врата, ще запише всеки недоброжелател, който се навърта около дома или офиса ви. Ако все още сте на етап обмисляне на покупка на камери за видеонаблюдение, трябва да знаете, че изборът и монтажът им няма нужда да са дълги и изпълнени с множество въпроси процеси, а напротив. Нека ви помогнем да направите най-добрия и лесен избор на камери за вашия дом, офис, или вила.

Как да изберете камера за видеонаблюдение

При избора на подходяща камера за видеонаблюдение трябва да имате ясна визия какво искате да наблюдавате, къде ще я монтирате, колко камери ще са ви необходими и с какъв бюджет разполагате.

След като вече знаете отговора на тези въпроси, трябва да изберете камера с подходяща форма и резолюция.

Форма

Ако избирате камера за вашият дом или офис и не искате хората да се чувстват под постоянно видеонаблюдение, куполните камери са идеалният избор за вас, защото са малки и компактни. Те най-често са напълно безжични и могат да се поставят на различни места в зависимост от вашата нужда. Данните се прехвърлят изцяло безжично и могат да се гледат в реално време. 

В случай, че за вас е важно да е видимо, че обектът е под наблюдение и искате да предотвратите инциденти, като нападение от крадци, булет камерите ще ви свършат страхотна работа, защото са забележими и недоброжелателите може да се замислят преди да извършат нападение. В допълнение винаги е добра идея да добавите стикер обозначаващ, че това място е под видеонаблюдение. 

Резолюция

Камерите за видеонаблюдение с по-ниска резолюция (720p HD)  са подходящи са затворени пространства като дома или офиса. Тези с висока резолюция (1080р Full HD), са подходящи ако искате да виждате повече детайли в далечината.

Нощно виждане

Ако за вас е важно, да имате по-ясна картина и през нощта, насочете се към специалните камери с нощно виждане. Познават се по това, че имат един голям IR диод, вместо множество малки.

  Как да говорим интелигентно?

Как да монтирате камера за видеонаблюдение

Най-ефективна е когато е монтирана на високо място, защото така ще обхваща по-голям периметър и ще покрива всички основни точки, които искате да наблюдавате. Също така е добре да се уверите, че между камерата и наблюдавания периметър, не застават предмети, които да пречат на добрата видимост.

В повечето комплекти за видеонаблюдение са включени и всички необходими материали за монтаж, въпреки това се подсигурете с бормашина, ролетка и отверка.

Разбира се, има камери, които не изискват никакъв монтаж, а могат да се поставят на бюрото или масата, като при тях видео предаването става напълно безжично, чрез интернет връзка.

Как да я свържете 

В днешно време голяма част от камерите за видеонаблюдение са с безжична wifi връзка, което прави инсталирането им изключително бързо и лесно. Инсталацията на безжична камера обикновено трае не повече от 5 минути. Голяма част от модели, съхраняват направените видеозаписи и на карта памет.

Свързването към WiFi мрежа става с няколко лесни стъпки с помощта на приложение за мобилен телефон. Необходимо ви е единствено да имате интернет на вашият телефон и да изтеглите мобилното приложение. След като си направите регистрация в приложението ще можете да свържете камерата с телефона, само чрез въвеждане на паролата на WiFi мрежата, с която ще работи камерата за видеонаблюдение. Камерата ще приеме настройките, с помощта на QR код, който трябва да покажете на обектива, за да може да бъде сканиран.

В рамките на 5 минути сигурността ви ще е подсигурена, с помощта на безжична камера за видеонаблюдение. Чрез мобилното приложение ще можете да наблюдавате дома си когато сте на почивка, дори и извън страната. Функцията “Получаване на известия”, ще ви известява, без никакво забавяне, всеки път когато е засечено движение в наблюдаваният от вас обект.  Смарт приложението дори ви дава възможността да наблюдавате различни зони на обекта, като само с едно плъзгане по вашият екран ще може да  движите камерата си в определена посока.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да разбера паролата на wi fi от телефона

Как да говорим интелигентно?

Как да улучим числата от тотото?