Туризъм

Защо да се застраховам при пътуване в чужбина?

И вие ли сте от тези, които си мислят, че късметът никога няма да им изневери? Не можете да разчитате на случайността, особено, ако планирате пътуване в чужбина.

Защо да се застраховам при пътуване в чужбина? Какво представлява тази застраховка?

Става въпрос за застрахователна полица, която дава възможност за получаване на осигурени медицински услуги при спешни и неотложни случаи. Списъкът с услуги, които застраховката покрива, зависи от вида на полицата. 

Видът на медицинската застраховка се избира от самия пътуващ. Но, нека да отбележим, че медицинските услуги в много страни са скъпи, затова е добре да се възползвате от услугите на надеждна застрахователна компания.

Същевременно, ако изберете пакет, който включва повече застрахователни събития, това може да ви предпази от неочаквани разходи, които, повярвайте, винаги изникват.

Случва се всичко. Например, да ви откраднат багажа, да ви заболи силно зъб, да попаднете в ситуация, при която се изисква намеса на спасителни служби и така нататък, и така нататък. Човек не може да предвиди всичко. Но … може да се застрахова.

  Китното градче Ракитово

Какво трябва да запомните най-вече за вашата застраховка при пътуване в чужбина?

Добавете допълнителни опции към основната застраховка, които могат да бъдат полезни по време на пътуването, особено ако ваканцията ви включва някакви приключения.

Прочетете внимателно застрахователния договор и бъдете напълно наясно какво точно покрива застраховката и какво не. Например, при самонараняване, няма да бъде изплатено обезщетение.

Изберете оптималния размер на сумата за застраховката, за да избегнете поемането на разходи от собствения джоб за скъпи манипулации в чужбина.

Винаги трябва да държите под ръка застрахователната полица и контакти за помощ в съответната страна, за да не се налага да ги търсите и да губите ценно време, в случай, че възникне инцидент.

В случай на застрахователно събитие не предприемайте самостоятелно некоординирани действия, тъй като в този случай застрахователната компания може да не възстанови разходите ви. Обратната връзка е задължителна.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Топ съвети за избор на най-добрия хотел за вашите нужди и бюджет

Пътуване с домашни любимци – как да пътувате с домашни животни?

Покорете дивите води на България: Рафтинг съвети и трикове за авантюристи