Технологии

Защо не ми работят мобилните данни

Защо не ми работят мобилните данни

Случвало ли ви се е да не ви работят мобилните данни? Свързването с интернет с нашите собствени скорости на мобилни данни се превърна в съществено значение в живота ни, особено за тези, които прекарват часове и часове далеч от дома. Поради тази причина, когато изведнъж те не работят за нас, се разпространява паника, тъй като мобилният телефон за мнозина е основният инструмент за забавление.

Ето защо, за да не се налага никога повече да страдаме от този проблем или поне да знаем как да действаме, в случай че спрат да работят за нас, ние ще ви дадем основните ключове и стъпки, които да следвате, с които бързо ще разрешите този повреда на вашия телефони.

Проверете всичко

Преди да стигнем до най-лошото, трябва да проверим редица аспекти от нашия смартфон, както и други по-логични. Всички те ще ни накарат да изключим възможни софтуерни грешки, които ще ви кажем как да разрешите по-късно. Затова е време да прегледаме следните раздели на нашия мобилен телефон.

 Основни проверки на мобилните данни

Най-често срещаните и най-лесни за решаване причини сред най-неосведомените са например да видим дали сме активирали самолетния режим на мобилния телефон. Само като видим дали икона на самолет се появява в лентата на състоянието на телефона, ще разберем дали сме я активирали.

Освен това ще трябва да сме наясно с покритието на смартфона, тъй като, в случай че го няма, ще бъде невъзможно мобилните данни да работят при активиране на този инструмент. И накрая, ако SIM картата не работи, интернет няма да работи на мобилния телефон. Вероятно е, защото сте го въвели грешно или може да е било преместено по някаква причина, така че ще трябва да го поставите отново. Добър начин да разберете дали грешката е в картата е да опитате в друг терминал. Ако пак не работи, грешката ще е в самата SIM карта, а не в смартфона.

Защо не ми работят мобилните данни

Мрежата

Връщайки се към секцията SIM карта, намираме достъп до опцията за предпочитан тип мрежа, тоест можем да видим наличните опции. Въпреки това, най-препоръчителното в този момент е да предпочетете 4G или 5G.

Освен това, ако не може да се използва в определен момент, нашият смартфон автоматично ще превключи към следващата мрежа, така че няма да се притесняваме. Въпреки че, ако изберем друга опция, скоростта на данните ще бъде ограничена и понякога нулева. Следователно в опцията, наречена Мобилни мрежи (или в секцията Мрежи и интернет > SIM карти), ще трябва да проверим дали имаме опцията за автоматично активиране на мрежата, в противен случай може да останем без достъп до мобилни данни на телефона.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да разбера паролата на рутера на съседа

Samsung може да намали производството на телефони с 30 милиона броя през 2023 г

Как да се свържа с хакер?