Актуално Статии

Защо само едната безжична слушалка ми работи

Защо само едната безжична слушалка ми работи

Чудите ли се защо само едната ви безжична слушалка работи ?

Използването на слушалки на нашия компютър е изключително често. Дали да гледаме филми, да слушаме музика или да играем игри, ако искаме да получим добро звуково изживяване или просто да не безпокоим другите хора, ще ги използваме. Обикновено Windows разпознава слушалките веднага, така че можем да започнем да ги използваме без допълнителна инсталация. Въпреки това можем да ви намерим с проблеми като да бъдете чути само от едната страна.
Ако това се случи с нас, това със сигурност е много досадно усещане и се чудим как да поправим слушалки, които слушат от едната страна


Защо слушалките звучат само от едната страна?


Когато определяме причините, поради които слушалките се чуват от едната страна, първото нещо, което трябва да се опитаме да разберем е дали това се дължи на хардуерен или софтуерен срив, тъй като в зависимост от това дали е по една или друга причина можем да изберем подходящ вид ремонт.

В случай че е по хардуерни причини, те могат да бъдат причинени от физическа повреда, причинена от издърпване на кабела, а не на конектора, когато ги изключвате от устройство. Може също така да се дължи на факта, че сме навили кабела, което го кара да повлияе на връзката му или че може да е влязъл в контакт с вода.

От друга страна, това може да се дължи и на софтуерни проблеми , които ги карат да не работят правилно в Windows 10 или Windows 11, което води до чуване само на едната страна. В този случай причините също могат да бъдат много различни, тъй като могат да варират от проблеми с драйверите, конфигурацията на Windows или проблем с компютъра.

Каквато и да е причината, поради която слушалките само слушат, от една страна, ще видим различни опции, които можем да направим, от гледна точка на софтуера, за да се опитаме да го разрешим.


Стъпки за решаване на проблема от Windows


След това ще видим различни действия, които можем да извършим на нашия компютър с Windows, за да разрешим проблема, който ни позволява да чуваме звука само от едната страна на слушалките.


Изключете и включете слушалките


Има моменти, когато най-ефективният метод за решаване на всеки проблем може да бъде и най-простият и най-проницателен. Ето защо първото нещо, което трябва да опитаме, е да изключим и включим отново слушалките. В случай, че те са неправилно свързани към аудио изхода, това може да доведе до излизане на звука само от едната страна . Изключването и повторното включване на слушалките незабавно ще прекъсне тяхната верига за обратна връзка, така че това трябва да елиминира проблема.

В случай, че не работи, трябва да изберем да изпробваме слушалките на друг компютър или друго устройство с връзка с жак за слушалки, за да изключим, че това е проблем с мини-жак порта на компютъра. Ако е настолен компютър, ако има порт за жак отпред и друг отзад, трябва да тестваме и двете връзки, за да видим дали проблемът е и в другия конектор. Също така възможността проблемът да е в самия жак за слушалки, проблем, който можем да изключим или потвърдим, като леко преместим кабела, който се намира след жака.

Много малко вероятно е проблемът да е във физическата връзка както на компютъра, така и на жака, тъй като тази система работи повече от 60 години и няма никакъв електронен елемент вътре, освен кабелите, които я свързват. кабели, които могат да спрат да работят, защото не са в добър контакт с жака, който е включен в оборудването, това е основният проблем, който засяга този тип слушалки, проблем, който няма да открием в тези, които включват USB порт. Тези видове слушалки обаче са засегнати от други проблеми, проблеми, свързани главно със софтуера на компютъра, а не с хардуера.


Проверете дали настройката за моно звук не е активирана


След това е важно да се уверите, че моно аудио конфигурацията не е активирана, защото ако е, едно и също аудио ще се възпроизвежда и от двете уши, което може да причини този проблем и един от каналите да спре да звучи. Проблемът с баланса възниква, когато балансът може да се завърти докрай наляво или надясно.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Моловете в Истанбул

10 съвета как да поддържате здравето си

Цените на златото непрекъснато се покачват