За дома

Защо трябва да имаме вана в банята

Най-важното правило за създаване на релаксираща баня е добавянето на светлина. Тъй като банята е зона без вентилация, тя е последното място, където бихте искали тежки завеси или тежки мебели, които да блокират светлината. Осветителните тела са един от най-лесните начини за мигновено подобряване на естетиката на банята. Добавете светлинни източници като свещници, полилеи или стенни осветителни тела. Те могат да бъдат традиционни или модерни осветителни тела, но важното е да излъчват много светлина. Това ще направи огромна разлика в начина, по който изглежда банята, но и в усещането за нея.

Инсталиране на вана

Ако разполагате с достатъчно място, инсталирането на вана е чудесен начин да добавите повече комфорт в банята. Този тип вани са по-дълбоки от традиционните и имат широки, наклонени стени, което ги прави идеални за релаксация. Предлагат се много различни стилове и дизайни на вани, така че не забравяйте да изберете такава, която ще пасне на цялостната естетика на вашата баня.

Използвайте меки цветове

Ако решите да боядисате стените на банята, задължително използвайте меки и неутрални цветове. Съществуват много различни цветови варианти за банята, като например синьо, зелено, жълто и сиво. Синият и зеленият цвят са най-популярните цветове за бани. Изберете цвят, който да съответства на вашата индивидуалност. Ако искате да създадете релаксираща среда, изберете мек и неутрален цвят.

  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

Не забравяйте за влажността и вентилацията

Много вентилационни системи се предлагат и с овлажнители, които не само ще помогнат за контролиране на влажността в помещението, но и ще добавят повече свежест във въздуха с водна мъгла. Добрата вентилационна система е от съществено значение за комфортната баня и трябва да бъде приоритет при създаването на дизайна на новата баня.

Използвайте ергономично оборудване

Ергономичното оборудване е чудесен начин да направите банята по-комфортна. Тези елементи са предназначени да поддържат тялото и да предотвратяват наранявания, като намаляват натиска върху ръцете и китките при дейности като миене на зъби или разресване на косата. Съществуват много различни видове ергономично оборудване за банята, като например тоалетна седалка, която е специално проектирана да поддържа тялото ви, когато седите. Съществуват и много други предмети, които могат да бъдат ергономично проектирани, за да направят банята по-удобна. Не забравяйте да търсите предмети, върху които има специален знак, който показва, че са ергономични.

Източник: Granitogress.com

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да внедрите малко разнообразие във вашия дом?

Простор за яснота – в банята

Използвайте няколко трика, за да премахнете миризмите от завивките и възглавниците си