Кредити

Земеделски кредити или как да вземем кредит за земеделски производител?

Земеделските производители често си задават въпроса дали биха могли да се възползват заем без лихви, например, за покупка на земеделска техника. Да! И сега ще дадем няколко идеи откъде точно да се сдобиете с подобен кредит и на какви условия трябва да отговаряте.

Подобен вид земеделски кредити се предлагат в много банкови и небанкови институции като: Първа инвестиционна банка, Райфайзен банк, УниКредит Булбанк, ДСК, HeavyFinance и др.

Най-лесният начин за първоначално проучване на отделните предложения в банките, които предлагат такова кредитиране е през сайта на съответната банка. Там на пръв поглед ще разберете дали се предлага такъв вид кредит, какви основни документи са ви необходими, до какъв размер се отпускат тези целеви кредити, за какъв период може та отпусне кредитът, дори според вашите параметри на желана сума и срок, можете за изчислите приблизителната си месечна такса с помощта на кредитен калкулатор. Като си набележите предложения от няколко банки, вече с по-ясна мисъл, след прочетеното на сайта, отидете в офис на банката и поискайте повече информация, разчет на периода и месечна такса. След това изберете банката и предложението, което отговоря на желаното от вас и кандидатствайте.

Така например, Райфайзен Банк може да ви предложи следните опции:

Кредит, от който да се възползвате като земеделски производител. Заемът се отпуска като овърдрафт и от него могат да се възползват земеделски производители и животновъди, които имат съответната регистрация.

HeavyFinance пък отпуска кредити, с които можете да направите покупка на земя или да попълните нуждата си от оборотен капитал. За този кредит не е нужно самоучастие, което е още едно чудесно облекчение. Можете да закупите различна техника, дори ще получите съдействие от банката за съответната покупка на оборудване. И сумата на кредита е до 300 000 лв!

Също така, може да изтеглите кредит и от Обединена българска банка – например, земеделски такъв, който да обезпечите чрез полагаемите ви се субсидии. Банката може да предложи финансова помощ на базата помощите по СЕПП.

Непременно проверете и условията в УниКредит Булбанк, където също можете да заемете средства за покупка на земя или пък да рефинансирате вече такъв кредит. Такъв заем може да се използва и за покриване на различни други нужди – покупка на препарати, семена и други.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Лихвени проценти по кредити

Пари на заем от лихвари

Как се плаща с кредитна карта?