Актуално

Излезе поредното социологическо проучване

ГЕРБ води със 7%, а второто място спорят партията на Кирил Петков ПП и БСП. Радев побеждава Герджиков с 67% на 33%.

Подкрепата за системните политически сили се стабилизира, а сред новите формации „Продължаваме промяната“ изместват като лидер „Има такъв народ“. Това е основният извод на представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от „Сова Харис“ в периода 27 октомври – 2 ноември 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома на респондента.


ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИСТИКА ТУК >


Наличието на нов силен проект в пространството на партиите, желаещи промяна, води главно до вътрешно преразпределение в този сектор. „Продължаваме промяната“ се очертават като лидер сред новите формации, измествайки „Има такъв народ“ от върха. „Демократична България“ също понася значителни загуби за сметка на партията на бившите министри от служебния кабинет. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ също търпи загуби.

Ако има балотаж, съперник на Румен Радев с най-голяма вероятност ще бъде кандидатът на най-масовата партия ГЕРБ. Обявената от ДПС подкрепа на втори тур за Анастас Герджиков ще предизвика вълна от страна на привържениците на партиотичните партии и тези на промяната. При гласуването на втори тур в общественото мнение ще се възстанови разделението промяната срещу статуквото. Предварителните резултати показват, че на този терен Румен Радев остава фаворит в съотношение 2:1.


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да вляза в профила си в google

Каховска ВЕЦ в Украйна попадна под контрола на руската гвардия

Как да научиш английски