Кредити Лихви

Изчисление на лихва

Какво е изчисление на лихва и защо е толкова важно?

Кредитните компании, за разлика от банките, активно предлагат онлайн заеми. Услугата не се ограничава до одобрения в Интернет – става дума за незабавно прехвърляне на средства към сметката. Вие сами задавате сумата, срока и начина на погасяване. Няма да имате нужда от никакви документи и няма да се налага да се редите по опашки. Основното нещо е сами да бъдете внимателни и да кандидатствате за кредит за наистина важни неща. Въпреки, че фирмите са лоялни към всички клиенти, няма да е възможно да теглите отново от същата фирма, ако допуснете просрочен кредит заради лоша преценка.

Смятане на лихва

На сайта на всяка фирма има онлайн кредитен калкулатор, който работи с формула за изчисляване на лихва: задавате желаната сума, краен срок и лихва и веднага виждате крайната сума (просто дръпнете плъзгачите). Това е лесно , бързо и без скрити опции.

Отивайки на уебсайта на избраната от вас фирма и използвайки калкулатор на компанията, ще научите, колко точно ще ви излезе оскъпяването на дълга. Това, което ви интересува е ГПР – Годишен процент на разходите, който обхваща лихвата и всички такси и комисионни по кредита. Не сравнявайте кредитните продукти по тяхната лихва, а по техния ГПР.

Как се смята лихва по кредит

Експертите съветват, преди да кандидатствате, да направите симулация на изчисляване на лихва по заем. Така може да разберете предварително какви ще бъдат  сумите, сроковете, лихвените проценти и колко време ще отнеме плащането на заема, който искате да изтеглите.

Кредитите за нови клиенти обикновено са малки и за кратък период. Небанковите дружества не искат да поемат рискове от самото начало и отпускат суми, за които да не съжаляват твърде много, че са ги загубили. Лимитът за повторен заем се увеличава, когато сте изплатили първия по договорения начин. Редовните клиенти имат право да очакват увеличение на лимита и по-ниски ставки. Въпреки това, не мислете, че с парите от фирма можете да купите кола или да платите първоначална вноска по ипотека. Бързите небанкови краткосрочни кредити са финансови продукти от различен характер.

Средният лихвен процент за кредит варира от фирма до фирма. Първите заеми, при някои фирми, се отпускат при преференциални условия с 0% лихва. Така фирмите  привличат по-голям пазарен дял и си създават профил за потребителите. Като цяло, обърнете внимание на промоциите – наистина ще спестите от тях.

Заявлението се разглежда от 5 до 10 минути и получавате парите в същия ден. Основно предимство е, че може да получите кредит дори ако имате заем с текущи просрочени задължения.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Проверка на кредит по ЕГН

Кредити от небанкови финансови институции

Какво е потребителски кредит?