Любопитно

История и символика на диамантените годежни пръстени

История на пръстените с диаманти

Първите известни диамантени мини, разработвани в продължение на хиляди години, като се започне от IV в. пр.н.е., са в Индия. Въпреки това, диамантените камъни стават популярни в сватбеното пространство около XV век.

Първоначално диамантите са били шлифовани в кръгли, гладки форми. Когато бижутерите започват да експериментират с нови, по-привлекателни за окото форми, европейците се влюбват в тях.

Новите стилове се състояли от фасети, които карали повърхността на диаманта да отразява светлината и да блести. Това увеличава популярността им, превръщайки ги в задължителна придобивка за богатите хора, за да представят богатия си начин на живот.

За първи път диамантите стават популярни като годежни пръстени, като първият запис е на ерцхерцог Максимилиан Австрийски. През 1477 г. той прави предложение за брак с диамантен годежен пръстен, което е забележително поради рядкостта на скъпоценния камък.

През този период диамантите са били трудни за придобиване до средата на XX век, когато стават най-предпочитаният вариант за годежни и сватбени пръстени.

Днес диамантените годежни пръстени са модерни благодарение на DeBeers, най-голямата компания за производство на злато в света. През 1947 г. те измислят трайния лозунг: „Диамантът е вечен“.

Това символизира, че диамантите са изключително издръжливи, а също може и да се обвърже с емоционалната идея за трайна любов.

Те продължават да набират популярност, като си спечелват видно място в нашата действителност чрез холивудските филмови звезди.

Появата на социалните медии допълнително засили значението и символиката на диамантите. Знаменитостите и влиятелните личности в социалните медии често демонстрират своите диаманти при демонстрирането на годежни и сватбени пръстени. Те блестят и с други диамантени бижута като знак за богатство и просперитет.

  Как да изперем кръв?

Какво символизира диамантеният годежен пръстен?

Диамантите са зашеметяващи бижута с класическа привлекателност, което ги прави отличен избор за отбелязване на брака.

Ето какви са символичните значения на диамантените годежни пръстени.

Вечна елегантност

Подобно на любовта, която двойката споделя в брака, диамантените брачни халки са вечни. Те имат ярък блясък, който символизира елегантност и вечност.

Сватбените и годежните пръстени могат да имат централен камък диамант и множество странични камъни. Блясъкът на всеки диамант напомня за вашата трайна отдаденост на пътуването, което сте решили да предприемете заедно.

Споделени мечти

Носенето на пръстен с диамант е решение, което помага за укрепване на връзката на двойката и им напомня за бъдещето, което изграждат.

Усещането и виждането на диаманта на безименния пръст през целия ден ви мотивира да спазвате обещанията, които сте дали на сватбата си. То ви подтиква да работите усилено, за да постигнете мечтите, които искате да осъществите като екип.

Сила и устойчивост

Диамантът е най-твърдият познат минерал, с оценка от 10 точки по скалата на Моос. Твърдостта му символизира изключителна издръжливост и силата на ангажимента ви към партньора.

Както любовта в един брак издържа на времето, така и диамантът може да понесе ежедневното износване и да запази блясъка си.

Жените, които носят диамантени брачни халки, показват намерението си да приемат предизвикателствата на една връзка. Диамантите помагат за създаването на връзка, която остава неразрушима въпреки всичко, което животът ни поднася.

Уникалност

Няма два еднакви диаманта. Тяхната индивидуалност символизира уникалната любовна история на вашата връзка. Централният камък напомня на двойките за тяхната единствена по рода си история.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да размножим дафинов лист?

Най-дългата дума в света

Как да разбера паролата на wi fi от телефона