Здраве и красота

Йога студио за начинаещи: Ползите от практикуването в йога студио

Къде е по-добре да практикувате йога, ако сте начинаещи – у дома или в студио? Нека да разгледаме ползите от практикуването в йога студио.

Въпреки големия брой налични видео и онлайн уроци по йога, практиката на живо с учител остава ключово предимство на практикуването в йога студио. Без значение колко подробно учителят ви инструктира дистанционно или във видео уроци, това не може да се сравни с това, когато той, използвайки примера на собственото ви тяло, ви обяснява принципа на изпълнение на асана или ви коригира в правилна позиция. Дори практикуването пред огледало не може да гарантира точното изпълнение на практиките, защото ако позата не е усвоена, не винаги е възможно да се ориентирате и да разберете какво трябва да коригирате.

Йога студио за начинаещи дава повече възможности

Заниманията в йога студио с учител са полезни не само заради по-правилната практика, но и заради по-широките възможности. Имате повече шансове да научите нещо ново и полезно по време на практиката, да зададете въпроси на учителя, които ви интересуват, и да получите по-подробни инструкции и съвети.

И ако периодично учите с различни учители или опитвате различни видове йога, тогава вашето разбиране за практиката ще стане по-широко и ще получите обща представа за това, което се случва на следващо ниво. Всичко това ни прави по-отворени и гъвкави и в крайна сметка ни подготвя за по-самостоятелна практика у дома.

Атмосфера

Практиката в специализирано йога студио за начинаещи създава условия за по-пълноценно потапяне в йога. По правило цялата атмосфера наоколо въздейства на всичките ни сетива, успокоява ума и емоциите и ни настройва за вълна от хармония и мир. Благоприятната и вдъхновяваща промяна на средата понякога е полезна за пълно превключване от ежедневните грижи към дълбока вътрешна работа на практика.

Всички реквизити са на една ръка разстояние

Доброто йога студио за начинаещи предлага цялото налично оборудване за вашата практика. Колани, блокове и други помощници за практикуване ще ви помогнат да усетите някои пози по-дълбоко, да се опитате да изпълните по-сложни вариации на асани или да се приближите до такива, които все още не можете да изпълните.

Намирате нови приятели и съмишленици

Съвместните практики насърчават комуникацията. Дори и да не търсите нови приятели, все пак е хубаво да знаете, че имате няколко познати в студиото, с които можете да обсъдите опита от практиката на чаша кафе или чай.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Кога се пие магнезий сутрин или вечер

Мъж свири на саксофон, докато лекарите извършват операция на мозъка му

Витамин Д сутрин или вечер