Любопитно

Какви са основните разлики между обикновените и ежедневните превръзки?

Както повечето дами знаят, на пазара има множество продукти, предназначени за интимна хигиена и по-специално справянето с менструалния цикъл. Основно се разграничават на обикновени и ежедневни превръзки.

Но каква точно е разликата между тях и кога да изберете единия или другия вид? Научете повече за избора на превръзки, основните критерии, по които се различават вариантите и на кое да заложите в конкретния момент от месеца от екипа на онлайн магазин Sleepy Organic.

Обикновени

Тяхното основно приложение е по време на менструален цикъл, когато количеството на течностите е много голямо и необходимостта от абсорбация е ключова за комфорта и сигурността при използването им.

Те могат да се използват още при провеждане на лечение с локално приложение на глобули и други лекарства, което отново предизвиква по-голямо отделяне на течности.

Основно се различават на дневни и нощни. Разликата между двата вида се отнася до техните характеристики, предназначение и способност да осигурят сухота и защита. Различават се според:

  • абсорбираща Способност – нощните обикновено имат по-добре изразена абсорбираща способност, в сравнение с дневните превръзки. Това е така, защото през нощта, въпреки че тялото е в покой и в дълбок сън, физиологичните процеси, като кръвотечение, се извършват независимо. Така превръзката може да се справи с по-голям поток от течности и да ги абсорбира, без пропускане.
    Дневните превръзки пък са предназначени за по-активен начин на живот;
  • дизайн – нощните и дневните се различават по конструкцията си. Първите са по-големи и по-дълги, което им позволява да покрият по-голяма повърхност и да осигурят повече защита през нощта. Дневните са по-тънки, гъвкави и дискретни, което ги прави удобни за носене през целия ден.
  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Ежедневни превръзки

За разлика от обикновените, ежедневните дамски превръзки са подходящи за ежедневна употреба. Те осигуряват свежест, поддържат добро ниво на хигиена, предпазват от непредвидени течения и са много подходящо средство за защита от инфекции. Препоръчват се за употреба по време на бременност, при прекомерна физическа активност и при наближаване на датата за менструация, както и след нейното отминаване.

За разлика от обикновените, те са по-дискретни, много по-малки на размери и се характеризират с тънкост. Техните свойства на абсорбация са по-малки, поради което не са предназначени да възпрепятстват протичане на по-голямо количество течност.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Разсъждения над един учителски „фиш“ за повишаване на месечната заплата от 30-те години на миналият век

Органичните дрехи за новородени – топла прегръдка за нашите бебета

Как да печелим пари от Youtube?