Здраве и красота

Какви са особеностите при покупка на лекарства онлайн

Покупката на лекарства онлайн си има своите особености и те се обуславят от поне два фактора – спецификата на интернет търговията с медикаменти и спецификата на електронната търговия въобще. 

Особености поради дистанционния характер на покупката

Те произтичат от това, че нямате пряк контакт с продавача и с продукта. Губите информацията, която носи езика на тялото, и трябва да формирате впечатленията си единствено от информацията, която ви дава гласът (или текстът, ако комуникирате чрез имейл). Не можете да видите и пипнете стоката. Това не е и необходимо при високо типизираните, стандартизирани и ясно обозначени лекарства, но има хора, които държат на физическия контакт с предмета. 

Този недостатък, ако го приемате като такъв, се компенсира с предимството на една относителна анонимност, която ви пази от неудобство и дискомфорт при покупката на някои специфични продукти. 

Пазаруването онлайн позволява изключително широк достъп до всеки сайт – без ограничение на местонахождението на клиента. Което пък облагодетелства хората от малките населени места и трудно подвижните, които нямат достъп до физическа аптека. 

Една от главните опасности при покупка на медикаменти онлайн е характерната несигурност на мрежата, рискът от злоумишлено проникване в акаунта и устройството ви и кражба на лична информация – включително банкова. 

Особености поради спецификата на самите лекарства

Те имат силно влияние върху здравето и благополучието ви и преди да направите поръчката, е необходимо да се убедите, че: 

  • са с ясен произход и не са фалшифицирани; 
  • можете да имате доверие на търговеца; 
  • ви е предоставена ясна и пълна информация за действието, състава, приложението и срока на годност на медикамента. 

Това изисква внимателно да проверите легитимността на онлайн аптеката и разрешението ѝ да търгува с лекарства, телефона и физическия ѝ адрес, посочени в сайта. Имате право да поискате сертификат за продукта, който желаете да закупите. 

Понеже у нас са разрешени единствено онлайн продажби на лекарствени средства без рецепта, за терапиите, изписани от лекаря ви, ще трябва да посетите офлайн аптека. За хранителните добавки, козметиката и витамините няма такава необходимост. 

Особености на пазаруването на лекарства от Vitania.bg 

Когато купувате лекарства от аптеки Витания онлайн, купувате от легитимен търговец с всички необходими лицензи и разрешения за дейност. Зад гърба си имаме две десетилетия опит с офлайн продажби и едно десетилетие – през интернет. В работата си се придържаме към добрите фармацевтични практики. 

Опитът ни направи силно чувствителни към потребностите и желанията на пациентите ни – към вашите потребности и желания. Предлагаме ви фармацевтични и козметични изделия на реномирани производители с пълна гаранция за произхода и качеството им. 

Осигуряваме ви професионална консултация от добре подготвени магистър фармацевти и помощник-фармацевти.

Спестявате от разумните цени и постоянните промоции, както и от бонусната ни система. 

Правим всичко възможно да защитим надеждно нашия уебсайт от злосторници и се надяваме, че вие също се грижите за сигурността си. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си набавя витамин Д

Подарък за жена

Kак да облекчим болки в очите