Кредити

Какво да правим, ако се нуждаем от кредит за лечение?

Какво да правим, ако се нуждаем от кредит за лечение

Кредит за лечение лечение / за дентално лечение?

Ако търсите къде да получите заем за лечение, не е необходимо да информирате финансовата институция, че имате нужда от парите заради здравословни проблеми. В този случай можете да вземете нецелеви потребителски заем или да кандидатствате за издаването на кредитна карта.

Последният вариант е много изгоден, тъй като банките често предоставят така наречения „гратисен период“ за кредитните карти – време за безплатно използване на средствата по нея. Този срок може да достигне и до 100 дни, а ако парите бъдат върнати в този срок, няма да се налага да плащате лихви.

Също така, кредитните карти често се издават на банкови клиенти заедно със заплата и някои други видове карти. Можете да използвате кредитния лимит за различни цели по всяко време, без да дължите на някого обяснение. Ето защо, ако не знаете дали ще ви бъде отпуснат заем за лечение от някоя банка, помислете за варианта с кредитна карта. С нея ще е напълно възможно да подобрите финансовото си състояние за известно време.

Трябва да се спомене обаче, че максималната сума, която кредитополучателят може да получи от банка без удостоверение за доход, не е много голяма. За по-големи суми ще са необходими попълването на повече документи или да осигурите поръчители.

Къде е по-добре да получите заем за лечение?

Изборът на заемодателя трябва да се основава на необходимия размер и сложността на съответното лечение. Така например, ако се нуждаете от сериозна операция и се очаква периодът на рехабилитация да бъде дълъг, по-добре е да вземете дългосрочен заем с минимална лихва. Ако сте добросъвестен клиент на финансова институция, е по-вероятно да получите заем от нея.

В същото време могат да възникнат ситуации, когато спешно се изисква малка допълнителна сума. Например за зъболечение, преглед на общото физическо състояние, някоя конкретна процедура в медицинска клиника и така нататък. В този случай е по-рационално да се използват микрокредити, които се издават от небанкови финансови компании.

Ето защо:

  • Парите могат да бъдат получени веднага, щом възникне необходимост.
  • Възможно е да поръчате заем онлайн и да не губите никакво време.
  • Най-вероятно сумата на микрокредита ще е напълно достатъчна за плащане на повечето медицински услуги.
  • Микрофинансовите организации не питат за целта на кредитирането. Основното за тях е способността на кредитополучателя да изплати дълга навреме.
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Предлагаме заеми между физически лица

Как да избегнете прекомерния кредитен дълг

Кредит за военнослужещи