За дома

Какво да търсите при избора на спално бельо

Известно е, че по време на сън тялото ни се отпуска и подмладява. Комфортната почивка обаче предполага не само удобен матрак и възглавница, но и висококачествено спално бельо. Добре подбраната материя осигурява добър въздушен обмен, отвежда влагата от тялото, затопля или охлажда, в зависимост от вида на влакната.

Въпросът как да изберем спално бельо възниква пред купувачите всеки път, когато се нуждаят комплект за лична употреба или за подарък. Причината е, че се появяват нови материи, нови цветове и нови модни тенденции. Но едно нещо остава непроменено – допирът на материала до тялото трябва да предизвиква приятни усещания.

Най-доброто спално бельо е това, което харесвате и което ви подхожда напълно. И няма значение, че някой предпочита 3D спално бельо, а вие си харесвате добрия стар лен. Важното е да ви е максимално удобно.

Ето и какви са препоръките на специалистите за избор на спално бельо:

Когато избирате спално бельо, трябва да обърнете внимание на няколко важни момента. Спонтанната покупка може да доведе до бързо разочарование и не е за препоръчване. Лошата материя и некачествената изработка допринасят за по-бързото износване на продуктите, освен това вие също няма да можете да си починете добре, ако спите в такова спално бельо.

  Процесът при интериорните проекти: От концепция към реализация

Основните параметри, които изискват специално внимание при покупка са следните:

  • Информация за производителя – ако такава липсва, по-добре е да не купувате този продукт настрана.
  • Структурата на тъканта – тънките конци и удебеляването върху тях са основният признак за лошо качество на продукта. Спането на такова спално бельо ще е меко казано неудобно, тъй като материалът с хетерогенна структура ще раздразни кожата, причинявайки сърбеж и дискомфорт.
  • Плътността на тъканта – тя е посочена на етикета и по правило се обявява само от отговорните производители, които се стремят да предлагат спално бельо с максимално високо качество. Препоръчителната плътност е минимум 60 нишки на cm 2 .
Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Предимства на външните ролетни щори

5 начина да използвате осветлението, за да преобразите хола си

Как да увеличите пространството във вашата баня