Строителство и ремотни

Какво е екодизайн и как може да се прилага?

За повечето архитекти и дизайнери природата е основният източник на вдъхновение. Слънчева светлина, естествени материали, приятни цветове, които намаляват стреса – всичко това е отразено в екодизайна. Ако ви предстои ремонт и имате възможности, тогава ви съветваме да си направите екологичен дизайн, новата мода днес.

Какво е екодизайн?

Еко подходът по едно време се превърна в тенденция в интериорната мода и периодично става доминиращ в интериорния дизайн.

Можем да кажем, че екодизайнът не е отделен стил на интериора, а по-скоро формира житейска позиция за собственика на апартамент или селска къща, където най-важното е да се наблегне на еко в дизайна и усвояването на пространството. Това е много подобно на тенденциите, които се наблюдават в селски или тавански помещения.

Историческият и географски стил има свои собствени характеристики в декора, които ви позволяват да определите към кой стил принадлежи този или онзи декор. В екодизайна няма ясни идеи от този вид. Основните компоненти на екодизайна са естествени материали, естествени цветове, максимално проникване на светлина и деликатност при консумация.

Също така си струва да се отбележи, че екодизайнът е перфектно съчетан с много модерни стилове – това може да бъде европейска интерпретация и минимализъм.

Максимално сливане с природата

Екодизайнът използва естествени материали, които не съдържат токсини. Можем да говорим както за дървени, така и за хартиени тапети, декоративна мазилка, естествен камък, текстил и много други. Такива материали характеризират не само екологичния подход, но може би и арт декора.

Чрез използването на естествени материали се проявява любов към природата, живите растения и слънчевата светлина. Например при еко подход класическите интериорни врати се заменят със стъклени врати, които позволяват на слънчевата светлина да прониква безпрепятствено.

Цветовете, използвани в интериора, се основават на тези, които вече са в природата. Идеята за формиране на интериора може да бъде морското крайбрежие, горска поляна и много други.

Не се колебайте да направите еко ремонт у дома. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

ИДЕИ КАКВО ДА ПРАВИМ, АКО ИМАМЕ ТЪМЕН АПАРТАМЕНТ?

Лепене на плочки цена на квадрат

Битумни керемиди – универсално покривно покритие