Мода

Какво трябва да знаете, когато избирате зимни ботуши за детето си? Пътеводител при избора

Изборът на детски ботуши определено е трудна задача. Налично е изключително разнообразие от модели и цветове. Освен това е нужно да подберете и точните удобства на обувката за максималния комфорт на вашето дете. Нека ви разкажем малко повече за това какво трябва да знаете при избора си, за да имате кратък пътеводител и да е максимално лесно за вас.

На какъв материал и подметка да заложа?

За начало разбира се материалът на обувките е от изключително значение. Тук е важно да прецените за какви ситуации купувате съответните детски ботуши. Ако искате подходяща опция за града, която е приложима за носене както навън, така и например на училище, кожата е чудесен вариант. Разбира се можете да изберете и различна дебелина на подплатата, спрямо нуждите. В случай пък, че по-скоро ви трябва нещо за повече време навън, то тогава е опция да изберете и модел тип апреска от шушляков материал, който спкойно издържа и при разходка в планината в сняг и поддържа краката топли.

Разбира се второ основно нещо при избора на детски ботуши е и подметката им. Съответно има удобни по-равни опции с по-тънка подметка или пък прекъсната посредата за имитация на мини ток. Те са много функционални за ежедневието и са налични с различно ниво на грайфер. Освен тях, ще можете да заложите и на по-дебела подметка с доста по-голям грайфер за всяка активност навън. Тя ще изолира повече стъпалото и от гледна точка на топлина. Така и при дълго ходене пеша или друга активност на например по-неравни терени ще осигури повече комфорт за крака, тъй като ще предпазва от усещането на всяка неравност.

  Desigual или марката за любителите на модата

Какви допълнителни функционалности да избера?

При избора на детски ботуши има и още няколко допълнителни функционалности, освен материал и подметка, които трябва точно да подберете. Много важно е да прецените до каква степен краката на детето ви имат нужда от допълнително предпазване. Разбира се тук има значение и възрастта му и колко активно е то. Като цяло възможностите са да заложите на модел с твърда пета и по-високо ниво на опора за глезена. Освен това можете да добавите и допълнителна такава за пръстите на краката, която пък би го предпазила от наранявания при потенциално ритане на предмети, спъване или падане.

Също доста основно е да подберете и най-подходящия вариант за закопачване за вашето дете. Ако за него лепенките тип велкро са по-удобни, то това е чудесен вариант. Разбира се можете да залоите и на модел с връзки. А са налични и добри опции с ластични връзки или друг тип разтегателна част за лесно обуване. Също така е добре да подберете и широчината на обувката в горната част, като спрямо това дали ще се носи по-скоро с поли или под панталони или пък над клинове и дънки. Разбира се трябва да запазите добро оплътнение при глезена, за да няма възможност за кривене. Като цяло ще подбирате сред доста интересни опции за детски ботуши в CCC. Хубавото там е, че има вариант да поръчате онлайн, но и да посетите физически магазин и да изберете най-точен модел за вашето дете, след като то го премери.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да бъдем стилни с рокля

Ето кои са най-често срещаните грешки в мъжката мода! Вижте дали ги знаете!

Силата на сребърните накити – една неостаряваща ценност на времето