Обучение и курсове

Какво трябва да направя, за да регистрирам фирмата си?

 Едно от най-важните решения при започване на вашия бизнес е да можете да определите типа компания, която ще създадете, тъй като развитието на вашия бизнес ще зависи от това, с възможни правни, фискални, счетоводни и административни въздействия.

Препоръка за регистрация на вашия бизнес е да разчитате на адвокат по корпоративно право или нотариус, който да ви консултира.

В момента има много компании, които нямат регистрация в системата на данъчната администрация. Данъчната регистрация е много важна за вашата компания, тъй като една от основните ползи от това е, че ще можете да получавате кредити от банки, за да можете да развивате бизнеса си, тъй като това е основно изискване при кандидатстване за кредит.

Като се регистрирате, вие ще имате достъп до по-мощен пазар от неформалния сектор. Например чрез бизнес мрежи можете да се свържете с доставчици и по този начин да увеличите гамата си от продукти на пазара.

Със сигурност ще се запитате какви фирми могат да се създават или регистрират. Най-популярните начини за регистрация на вашия бизнес са: юридическо лице, физическо лице със стопанска дейност, корпорация, гражданско общество и гражданско сдружение.

БИЗНЕС ПЛАН

Ако имате идея да започнете търговска дейност, важно е да подготвите добре структуриран бизнес план, който анализира бизнес възможностите, осъществимостта и уточнява стратегията и процедурите, които да следвате.

Препоръчително е той да бъде изготвен от самонаети, но понякога, поради сложността на проекта, може да се наложи наемането на специализиран консултант.

Нивото на развитие може да варира от един проект до друг, но трябва да съберете серия от минимални секции и да отговорите на серия от въпроси.

В обикновените компании планът може да бъде ограничен до няколко страници, той трябва да бъде ясен и кратък, по такъв начин, че да може лесно да бъде разбран от друго лице и също така да бъде убедителен, тъй като може да зависи от получаването на необходимите финансови ресурси или не.

Разделите на примерен бизнес план или фирмен план:

1. Резюме

2.- Представяне на проекта.

3.- Проучване на пазара.

4.- Търговска стратегия

5.- Производство и човешки ресурси.

6.- Финансово-икономически анализ.

 Регистрацията на фирма си остава най-лесното нещо в бизнеса.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Цените на златото непрекъснато се покачват

ПРОДУКТИ

Комплект за рисуване по номера