Любопитно

Как да забременея?

Как да забременея?

 Интересувате се как да забременеете?

Забременяването е естествен процес, но понякога може да бъде трудно. Ако вие и партньорът ви се опитвате да забременеете, има няколко неща, които можете да направите, за да увеличите шансовете си за успех.

Ето няколко съвета, които да ви помогнат да забременеете:

  • Разберете своя цикъл. Първата стъпка е да разберете кога имате овулация. Овулацията е моментът, когато яйцеклетката се отделя от яйчника и е готова за оплождане. Обикновено жените овулират на около 14 дни след началото на менструацията си. Можете да използвате календар, тестове за овулация или да изследвате базалната си телесна температура, за да проследите овулацията си.
  • Правете секс по време на овулацията. Това е времето, когато шансовете ви за забременяване са най-големи. Ако имате редовен цикъл, опитайте да правите секс всеки ден или през ден, през периода си на овулация. Ако имате нередовен цикъл, използвайте тестове за овулация, за да определите кога сте най-плодовита.
  • Направете промени в начина си на живот. Има няколко промени в начина на живот, които можете да направите, за да увеличите шансовете си за забременяване. Те включват:
    • Здравословно хранене. Яжте много плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни. Избягвайте преработените храни, захарта и прекалено много кофеин.
  • Поддържане на здравословно тегло. Ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, отслабването може да подобри фертилитета ви. Ако сте с недостиг на тегло, наддаването на няколко килограма също може да помогне.
  • Прекратяване на тютюнопушенето и пиенето на алкохол. Тютюнопушенето и пиенето на алкохол могат да повредят фертилитета и да увеличат риска от усложнения при бременност.
  • Прием на фолиева киселина. Фолиевата киселина е важна за развитието на плода. Препоръчително е жените, които се опитват да забременеят, да приемат 400 микрограма фолиева киселина всеки ден.
  • Посетете лекар
  • Ако се опитвате да забременеете повече от 12 месеца, без успех, е важно да посетите лекар. Вашият лекар може да извърши тестове, за да определи дали имате някакви проблеми с фертилитета.
  Как да държим бебето при къпане?

Ако след една година опити за забременяване не успеете, говорете с вашия лекар. Вашият лекар може да провери за възможни проблеми с фертилитета и да предложи лечение, ако е необходимо.

Ето някои допълнителни съвети, които могат да ви помогнат да забременеете:

  • Намалете стреса. Стресът може да повлияе на фертилитета. Намерете начини да се отпуснете и да намалите стреса в живота си.
  • Спявайте достатъчно. Необходими са около 7-8 часа сън всяка нощ, за да поддържате здравословен фертилитет.
  • Упражнявайте се редовно. Умереното физическо натоварване може да подобри фертилитета. Избягвайте претоварването и вдигането на тежести.

Бъдете търпеливи и не се отказвайте. Забременяването може да отнеме време, но с малко усилия и търпение ще постигнете целта си.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Три съвета за покупка на офис стол онлайн

Професионален фотоапарат: На какви характеристики да обърнете внимание при избора

Подари с любов: 4 практични умения за момиче, преди да навърши 7-годишна възраст