За дома Любопитно Хороскопи

Как да изберем икона на покровител според дата на раждане?

  Иконата на покровителя ви по дата на раждане трябва да бъде почитана по същия начин като другите църковни икони. Преди началото на молитвата се правят три поклона и в края също. По празници се палят свещи, можете да украсите рафта с икони със свежи цветя.

22 декември – 22 януари

    Икона „Суверен“ – тази икона е особено почитана е в Русия. В действителност, в годината на придобиването и, кралското семейство е разстреляно. Смята се, че тогава самата Богородица е взела вярващите под специална закрила. Колкото и да се опитвали болшевиките да скрият светинята, вярващите намерили нейния образ и се помолили на Небесната царица. От тогава на всеки, който се моли пред иконата му се случват чудеса.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >

21 януари – 20 февруари

  „Владимирская“ – получава името си от името на града, от където я носи  княз Андрей Боголюбски. Изображението било покровител на военните победи. „Владимирская“ пристига в Москва в края на XIV век, като в столицата се случват  много чудеса. Днес иконата се намира в Третяковската галерия, където всеки може да я види.

    „Горящият храст“ – образът е пълен с обмислени богословски символи. Той предпазва душата от нападението на зли духове, а жилището, в което се намира, от повреда от огън. Той също така премахва нежеланите посетители, дава на семейството тишина и спокойствие.

  Как да вляза в чужд WhatsApp?

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >

21 февруари – 20 март

  Иверска – трогателна композиция е много разпознаваема поради необичайния си външен вид. На бузата на Пресвета Богородица има рана. Това е спомен от древни събития, когато иконоборците са посегнали на светинята. Един от тях се нахвърлил върху изображението с меч, но след това бяга ужасен, когато кръв започва да тече от лицето му. Иверская става известна с факта, че много пъти е спасявала атонските манастири от унищожение. У нас също има чудотворно копие.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >

21 март – 20 април

  „Казанската икона“ на Божията майка е може би най-известната светиня на руския народ. Датира от 16 век, открита е в Казан и е извършила много чудеса. Тя става широко почитана, след като помага да отблъсне атаката на интервенционистите поляци. В допълнение към дара на военните победи, тя има дарбата да лекува физически заболявания, поддържайки мир между съпруга и съпругата в едно семейство.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >

21 април – 20 май

    „Гарантът на грешниците“ – изображението идва от Беларус и е разкрито през 19 век. Днес се намира в Кирило-Белозерския манастир. Иконата е известна със спасяването на отчаяни грешници. Също така, от дълго време се съхранява списък на чудодейните изцеления, които са се случили пред нея чрез молитвите на вярващите.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ТУК >

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Православни църковни икони

Хороскоп Водолей за утре

Когато слоновете са били използвани за подпомагане на военните усилия