Любопитно

Как да изберем котешка тоалетна?

Ако обичате котки и си имате такъв домашен любимец, вероятно сте наясно, че котешката тоалетна е един от най-важните атрибути при отглеждането му. И несполучливият й избор ще има сериозни последици – пухчовците могат да започнат да се изхождат на грешни места. Което никак не е приятно за техните стопани!

Как да изберем котешка тоалетна? Какво да търсим при избора?

Експертите дават някои ценни съвети.

Размер. Таблата трябва да е с достатъчна ширина и дължина, за да може котката да се настани удобно в нея, да заеме естествена поза за изхождане, а в същото време опашката да остане изправена. Затова се уверете, че размерът на таблата подходящият.

С решетка или без. Няма значение как използвате съдържанието на пакета – дали го изсипвате под решетката или отгоре нея. Котката продължава да копае, след като приключи с тоалета, това се случва рефлексивно. И ноктите й могат да се захванат за решетките и да се наранят, а болезнените усещания ще я накарат да се откаже от котешката тоалетна и да си „свърши работата“ на мекия, пухкав килим, например. Така че, по-добре не ползвайте котешка тоалетна с решетка – може да събирате боклука и със специална лопатка.

  Как да говорим интелигентно?

Устойчивост. Котешката тоалетна не трябва да се преобръща на нито един етап, без значение как котката влиза и сяда в нея. Това може да изплаши животното и също да го разубеди да използва тоалетната.

Местоположение. Котешката тоалетна трябва да е леснодостъпна от всяко едно място в къщата. И не трябва да има пречки – врати, шкафове и т.н. Не поставяйте тоалетната на балкона, под стълби или зад мебелите. Както и под ниски мивки, рафтове или тръби. Осигурете лесен достъп до нея. Уединеното място за котешка тоалетна е мит. Забележете как бездомните котки ходят до тоалетна в природата – насред пътя, на открито, не се крият в дупки. Затова специалистите предупреждават, че могат да възникнат трудности, ако котешката тоалетна е на труднодостъпно място.

Чистота. Котките са чисти животни. Рядкото почистване може да накара котката да отиде на по-чисто място. Ако работите цял ден, тогава решението би било да използвате 2-3 тоалетни или повече ароматизатори, като дезодорант на прах.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да печелим пари от Youtube?

Какво е уеб разработка и как работи? 

3D принтиране на бижута