Любопитно

Как да изгоним гълъби?

Чудите се как да изгоните гълъбите?

Поради своята непретенциозност гълъбите (Columba livia) са се превърнали в неразделна част от градската среда. В рецензията ще ви разкажем как да се отървете от гълъбите за дълго време, какво съветват учените и дали наистина си струва да използвате токсиканти.

Защо гълъбите са опасни?

Присъствието им произвежда голямо количество изпражнения, което е не само грозно, но и вредно – растенията загиват, металът ръждясва. В селскостопанските предприятия гълъбите могат силно да замърсят зърното. В допълнение, гълъбите са носители на сериозни заболявания (пситакоза, енцефалит, салмонелоза).

Малко хора обаче знаят, че дебел слой гълъбови изпражнения върху стрехите е източник на гъбична инфекция. Хистоплазмозата засяга белите дробове на човек и понякога е фатална.

Не всеки знае как да изплаши гълъбите от балкона правилно, така че експертите препоръчват да се използва това, от което се страхуват птиците:

– Пискливи, груби неприятни звуци;

– Отблясъци;

– Котки и кучета.

Препоръчително е да започнете с прости методи: фолио и компактдискове. Можете да нарежете фолиото на ивици и след това да ги окачите по цялата площ на балкона под тавана. Постоянното шумолене на фолио ще изплаши птиците. В допълнение, нколко стари компактдискове могат да бъдат прикрепени от външната и вътрешната страна на балкона, което ще изплаши гълъбите с отблясъците им. По този начин ще бъде възможно да прогоните птиците, ако не завинаги, то за известно време.

  Как да върнем блясъка на мрамора?

Могат да се добавят още следните методи:

Плашило. На перваза на прозореца можете да поставите плюшена граблива птица или фигурка, която я изобразява. Много е важно изкуствената птица да има впечатляващи размери, в противен случай гълъбите може да не обърнат внимание на такъв репелер;

Играчка. За да направите това, трябва да вземете малка мека играчка, да поставите лъскави камъчета или други искрящи материали на мястото на очите и да ги поставите на перваза на прозореца, който привлича гълъбите;

Конци. Вземаме здрави конци или обикновена въдица, издърпваме ги на 4-5 реда по перваза на прозореца, на малка височина и ги фиксираме. Това ще попречи на птиците да седят нормално на перваза на прозореца, те ще изпитват сериозен дискомфорт, така че бързо ще се уморят от това място.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

10-е факта трябва да знаете за запазване на ценности заключени в сейфове

Как да изгоним плъховете, мишки?

Как да намерим злато без апарат