Здраве и красота

Как да изчистим бактериите в урината

Как да изчистим бактериите в урината

Питате се как да изчистим бактериите в урината?

Пии много вода. Водата помага за разреждане на урината и изхвърляне на бактерии.
Избягвайте напитки, които могат да раздразнят пикочния мехур. Избягвайте кафе, алкохол и безалкохолни напитки, съдържащи цитрусови сокове или кофеин, докато инфекцията ви не се изчисти.

Какво представлява инфекцията на пикочните пътища?

Бактериите от червата са най-честата причина за инфекции на пикочните пътища, но гъбичките и вирусите също могат да причинят инфекция.

Двата щама бактерии Escherichia coli и Staphylococcus saprophyticus представляват около 80% от случаите

Чести симптоми:

  • Урина със силна миризма
  • Усещане за парене при пикаене
  • Усещане за непълно изпразване на пикочния мехур
  • Тазова болка
  • Често уриниране
  • Мътна или тъмна урина

Въпреки, че инфекцията на пикочните пътища могат да засегнат всеки, жените са по-склонни към инфекции. Това е така, защото уретрата, тръбата, която извежда урината от пикочния мехур, е по-къса при жените, отколкото при мъжете. Това улеснява навлизането и достигането на пикочния мехур на бактериите.

Всъщност почти половината от всички жени имат инфекцията на пикочните пътища в даден момент от живота си.

Антибиотиците се използват за лечение на инфекцията на пикочните пътища и понякога се използват в ниски дози дългосрочно, за да се предотврати рецидив.

Има и няколко естествени начина за предпазване от инфекции и да се изчистим бактериите в урината.

Пийте много течности

Състоянието на хидратация е свързано с риска от инфекция на пикочните пътища. Това е така, защото редовното уриниране може да помогне за изхвърляне на бактерии от пикочните пътища, за да се предотврати инфекция.

Увеличете приема на витамин С

Някои доказателства показват, че увеличаването на приема на витамин С може да предпази от инфекции на пикочните пътища. Смята се, че витамин С действа, като повишава киселинността на урината, като по този начин унищожава бактериите, причиняващи инфекция.

Пийте неподсладен сок от червена боровинка

Пиене неподсладен сок от червена боровинка е едно от най-известните природни средства за лечение на инфекции на пикочните пътища. Червените боровинки действат, като предотвратяват прилепването на бактерии към пикочните пътища, като по този начин предотвратяват инфекцията.

Практикувайте тези здравословни навици

Предотвратяването на инфекции на пикочните пътища започва с практикуването на няколко добри навика за баня и хигиена. Първо, важно е да не задържате урината твърде дълго. Това може да доведе до натрупване на бактерии, което да доведе до инфекция.

Пикаенето след полов акт също може да намали риска от инфекции на пикочните пътища, като предотврати разпространението на бактерии.

Вземете пробиотик

Пробиотиците са полезни микроорганизми, които се консумират чрез храна или добавки. Те могат да насърчат здравословен баланс на бактерии в червата. Пробиотиците се предлагат в допълваща форма или може да се намери във ферментирали храни , като кефир, кимчи, комбуча и пробиотично кисело мляко.

Естествени добавки

Лист от мечо грозде : Едно проучване показа, че комбинация от листа от мечо грозде, корен от глухарче и листа от глухарче намалява рецидивите.

Екстракт от червена боровинка: Подобно на сок от червена боровинка, екстрактът от червена боровинка действа, като предотвратява прилепването на бактериите към пикочните пътища.

Екстракт от чесън: Доказано е, че чесънът има антимикробни свойства и може да бъде в състояние да блокира растежа на бактериите, за да предотврати инфекцията на пикочните пътища.

Още въпроси по темата:

  • От какво се получават бактерии в урината
  • Диета при бактерии в урината
  • Видове бактерии в урината
  • Рецепта бактерии в урината


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Шест ползи за здравето от приготвянето на храната с еър фрайър

От какво се повишава ТСХ

Kак да спрем болката в зъба