Любопитно

Как да купите подходящата мивка за баня

Размери

Вътрешният размер на мивката за баня е важна информация при подмяната на съществуваща мивка. За тази стъпка е необходима измервателна лента. Кключово е да носите подходящи инструменти. Измерването на площта, преди да закупите нови материали, е много ключов момент. Прави се с цел да се гарантира, че новата мивка ще пасне правилно, след като бъде извадена от първоначалната си позиция.

Широчината и дължината на мивка за баня могат да варират от малки до големи. Ширината на мивката е хоризонталното разстояние между лявата и дясната страна. Дълбочината е разстоянието от горната част на до долната част на оттока. Централното разстояние е разстоянието между дръжките. Размерът на оттока е разстоянието между противоположните ръбове. Връзката на оттока е разстоянието от единия до другия ръб. А разположението се отнася до мястото, където трябва да се монтира по време на изграждането на мивката.

Материал

Материалът на мивката за баня е важен фактор при избора ѝ. Някои мивки са изработени от камък, докато други са изработени от по-издръжливи материали. Други са изработени от натрошени камъни като доломит. Макар че тези материали са достъпни и с тях се работи лесно, те невинаги издържат толкова дълго, колкото камъка или керамиката. Тук интересното е, че можете дори да си изберете такава, направена от закалено стъкло.

Друг вид материал е неръждаемата стомана. Въпреки че повечето хора свързват неръждаемата стомана с кухнята, тя може да се използва и в баните. Нейното лъскаво покритие ще се съчетае с другите приспособления в дома ви. Неръждаемата стомана е стоманена сплав, която съдържа малко количество хром – метал, който е устойчив на ръждясване. Ако се притеснявате от корозия, мивката от неръждаема стомана може да не е най-добрият вариант за вас.

  Как да го накарам той да ме търси?

Брой отвори

Броят на отворите в мивката за баня зависи от вида на плота, който имате. Мивките за горен монтаж обикновено се предлагат с предварително пробити от една до четири дупки, но мивките за вграждане нямат такива. Те се монтират под плота, а смесителят се монтира директно върху повърхността. Броят на отворите е важен и трябва да вземете предвид тези фактори, когато избирате правилния размер.

Броят на отворите в мивката за баня е важен, тъй като отворите служат за множество цели. Отворите отстрани са пробити, за да предотвратят преливане, когато запушалката на канала е включена, и служат като път за излизане на въздуха, задържан в канала. Освен това мивка с четири отвора може да побере двуръкохватков смесител без никакви аксесоари.

Цена

Цената на мивката за баня, зависи от множество фактори. Материалът, от който е изработена мивката, определя нейните характеристики. Два често срещани материала са порцелан и керамика. Порцелановите мивки са водоустойчиви, издръжливи, лесни за почистване и на достъпна цена. Керамичните мивки са добър избор за банята, тъй като са изключително устойчиви на надраскване. Керамичните мивки са чудесен избор, ако искате висококачествена мивка на добра цена.

Преди започване на работа или ремонт, е добре да знаете бюджета си и цялостния дизайн на банята. Това ще спести много потенциални мъки, както и ще помогне за вземането на най-правилното решение.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изчистим мазнините от черния дроб?

Линк билдинг – основни принципи и въздействието върху SEO

Лицева реконструкция на тийнейджърка живяла преди 7400 г.