Технологии

Как да намеря кошчето на телефона

Как да намеря кошчето на телефона си?

Кошчето на компютрите ни позволява да възстановим изтритите файлове с едно кликване. Но тъй като в наши дни сме склонни да използваме смартфони, съвсем естествено е да искаме да имаме кошче или папка за боклук на телефона. 

Те могат да бъдат изключително полезни, особено когато се сблъскате със ситуации като случайно изтриване на важни файлове на телефон с Android.

Може би някои от изтритите файлове на вашата Android клетка наистина заслужават втори шанс. 

Ако вече сте изтрили файлове, но изпитвате желание да възстановите изтрити файлове на Android, следното също ще ви запознае с универсален метод за възстановяване на различни типове файлове на Android. 

Освен това, за да предотвратите загуба на данни, можете дори да научите как да инсталирате кошчето на Android, за да изпразните кошчето и да възстановите изтритите файлове, точно както на компютър.

Как да намерите кошчето за мобилен телефон

Технически операционната система Android няма кошче. За разлика от вашия компютър или Mac, няма единично кошче, където изтритите файлове да се съхраняват временно.

 Вместо това приложенията за Android имат отделни кошчета за боклук по дизайн. Като цяло приложенията за управление на файлове като Dropbox и Google Photos и File Manager следват подобни формати за това къде да търсят кошчето.

Как да намерите кошчето във файловия мениджър

Повечето телефони с Android също имат инсталирано приложение за управление на файлове или можете да изберете да изтеглите приложение на трета страна от Google Play Store. Ето къде можете да намерите кошчето във File Explorer.

Можете също да използвате File Explorer, за да преглеждате вашите изтеглени файлове и повечето други файлове на вашия телефон.

1.На вашия телефон с Android докоснете  File Manager.

2.Докоснете  Наскоро изтрити.

3.Докоснете  изтриване на всички  , за да изтриете всичко, или докоснете всеки файл, за да го възстановите.

Мога ли да възстановя окончателно изтрити файлове?

Обикновено не. Някои приложения на трети страни твърдят, че могат да възстановяват изтрити файлове, но рядко работят. Тези методи определено не трябва да се използват за критични файлове. Изтривайте файлове от телефона или кошчето си само ако сте сигурни, че не ви трябват, за да избегнете този риск. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си върна старата актуализация на телефона

Как да се свържа с хакер?

Избягване на измами: Знаци, за които да внимавате, когато купувате използван iPhone