Любопитно

Как да направим цвете от хартия?

Ако обичате хартиени цветя, тогава вероятно сте срещали шедьоври, които изглеждат невероятни за правене. Несъмнено има сложни модели, но можете да направите лесни цветя от хартия със собствените си ръце бързо и лесно и това не са само детски занимания.

Ако нямате опит, но искате да направите цвете със собствените си ръце, ето добър пример. Може да не е най-лесното хартиено цвете, но достатъчно просто за начинаещ.

Обикновено цвете от хартия

Първо сгънете хартията наполовина. Сгънете единия ъгъл надолу и свържете към другия край. Направете същото от другата страна. След това сгънете страничните гънки надолу до средата, отворете и сгънете на квадратчета. Повторете същата стъпка от другата страна.

След това направете триъгълник и натиснете надолу, след което го обърнете. Сега сгънете 2 квадрата и завъртете. За да създадете листенца, сгънете леко страните и завъртете, за да оформите цветето!

Нарцис от хартия

Първо, трябва да сгънете правилния шестоъгълник , който е основата на хартиеното цвете с шест венчелистчета.

  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

Основната техника за оригами, която се използва за сгъване на този хартиен нарцис, е гънката на скуош , която е една долинна гънка, една планинска гънка и обратна гънка.

Как да направите обикновен шестоъгълник от квадратна хартия – Ако искате да направите цвете оригами с шест венчелистчета , вместо квадратна ви е необходима хартия с правилна шестоъгълна форма, от която са ви нужни 15 х 15 см.

Спирални хартиени цветя

Тази красота може да бъде изработена с хартия, пистолет за лепило и тел за цветя. Изрежете кръг от хартия. Започвайки от външния ръб, отрежете спиралата към центъра. Започвайки отвън, навийте плътно хартията , като работите към центъра. Добавете малко горещо лепило, за да закрепите пъпката. Изрежете лист хартия, направете хармоника в центъра на листа и закрепете с горещо лепило. Огънете края на телта отдолу с клещи и залепете листа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Най-дългата дума в света

25 ДЕКЕМВРИ ИМЕН ДЕН

Как да отворим вино без тирбушон