Любопитно

Как да научим английски докато спим?

Колкото и невероятно да звучи, можем да научим английски докато спим. В стари времена някои учещи английски вярвали, че слушайки повторение на чужд език по време на сън, човек може да се събуди със способността да го говори.

Разбира се, тази теория отдавна е развенчана, но доказателствата, че сънят е тясно свързан с ученето, все още са силни. Няма да можете да го овладеете перфектно, като пускате английски песни на вашия iPod цяла нощ, но има и други чудесни начини да обогатите изучаването на езика по време на сън.

Как помага сънят?

Нека да стигнем до реалните факти за това как точно сънят е полезен за ученето. Изследванията показват, че сънят подобрява умственото представяне, което ви позволява да съхранявате нова информация много по-лесно. Вярвате или не, дори 90-минутна дрямка може да направи чудеса за мозъка ви, което ви позволява да подсилите нови лексика и граматически познания. Колкото повече спите, толкова повече се зарежда вашата интелектуална сила, което ви позволява да усъвършенствате езиковите си умения, докато сте дълбоко заспали.

Къде е доказателството?

Експертите от години се опитват да разгадаят загадките на мозъка и са успели да намерят връзка между видовете обучение, което използвате, и вашия сън. Изследванията показват, че сънят няма да окаже голямо влияние върху силата на семантичното обучение. С други думи, понятията, които вече сте усвоили добре, няма да бъдат допълнително консолидирани с помощта на съня. Подремването обаче може да направи чудеса за чисто нови данни. Така че следващия път, след като вземете масивен списък с нови думи и го научите, може би е добра идея да поспите малко.

  Как да го накарам той да ме търси?

Какво можеш да направиш?

Очевидно едва ли можете да намерите някой, който да ви пуска списък с думи всяка вечер, докато спите, но има стъпки, които лесно можете да осигурите, за да сте сигурни, че ще извлечете максимума от обучението си. Като прелиствате речниковите карти или научавате нови думи точно преди да изключите светлините, можете да се научите буквално да се учите в съня си. Можете също така да вземете 45-минутни уроци с преподавател, за да затвърдите наистина езиковите си умения, преди да започнете сънливия си фестивал.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Изчистване на кеша в Chrome стъпка по стъпка!

Искам да си направя нов фейсбук

Как да си направим маска за лице?