Актуално Обучение и курсове

Как да научиш английски

Как да научиш английски

Знаете ли как да научите английски сами?

Мислите ли да научите английски сами? Тогава тази статия ще ви бъде полезна, защото ще видим как да  научите английски от вкъщи в 10 лесни стъпки.

Стъпка 1: Организирайте се

Преди да започнете с английския, отделете време, за да подготвите всички необходими материали. Изберете качествени материали, независимо дали са  печатни  или  онлайн, също така проверете дали тези материали са подходящи за вашето ниво. Важно е да имате всичко готово, преди да се заемете с работата, за да не губите време в търсене на ресурси по-късно.

Стъпка 2: Планирайте

След като имате материалите, разпределете ги във времето и решете кога върху какво ще работите. Това ви помага да се мотивирате и да не губите нито един ден в мисли:  „Да  видим… какво уча днес?“ Не бързайте. Поставете ежедневни, седмични и месечни цели, които са взискателни, но преди всичко реалистични.

Стъпка 3: Ангажирайте се

Това е ключовата стъпка. Без нея всички останали са безполезни. Трябва да се ангажирате да отделяте минимално време всеки ден на английски. Ако един ден не можете да правите повече от 15 минути, нека не е повече от 15. Но нека да е поне 15 минути всеки ден.  

Как да научиш английски

Стъпка 4: „Заключете вратата

Когато учите, е важно да сте на изолирано място, където не ви е неудобно да говорите на глас. Просто защото, ако не практикувате абсолютно всичко на глас, ще се научите да четете английски, а не да говорите английски.

Стъпка 5 – Пишете

Писането е съвсем второстепенно. Не пишете, когато учите; колкото повече време говорите и колкото по-малко време пишете, толкова по-добре за вашия английски. Вярно е, че трябва да работите върху  уменията за писане, но ако отделите 10% от месечното си учебно време за това, имате повече от достатъчно.

Стъпка 6: Слушайте

Слушането е това, върху което трябва да работите най-много, защото то е в основата на всичко останало. Помислете как сте научили майчиния си език: прекарали сте месеци в слушане, преди да произнесете първите си думи и, разбира се, преди да ги прочетете или напишете. Така че слушайте колкото можете повече английски.

Стъпка 7: Слушайте себе си

Говоренето на глас е от съществено значение, вече го споменахме. Но ако нямаш учител, който да те поправи, най-логичното е постоянно да правиш грешки. За да избегнете това, запишете себе си как говорите английски, слушайте себе си и се сравнявайте с начина, по който роден човек би го казал. 

Стъпка 8: Преглед

Основните структури на английски ( това, глаголът  да бъде, сегашно просто и т.н.) се използват безкрайно повече в ежедневието, отколкото по-сложни неща като третото условно, например. Колкото и да напредвате с английския си, не спирайте да преглеждате и усъвършенствате основите всеки ден. Трябва да знаете как да го използвате, без да правите грешки. Никога не преминавайте към следващото стъпало, ако не се защитите твърдо на текущото.

Стъпка 9 – Променяйте

Когато учите, не правете едно и също нещо през цялото време или в крайна сметка ще се отегчите и английският ще се превърне в мъчение за вас. Или директно ще го оставите като невъзможно. Има толкова много различни упражнения, които можете да правите, не отделяйте повече от 10 минути за едно и също нещо.

Стъпка 10 – Действайте

Изкарайте английския си без страх. Знаем, че е много лесно да го кажете, но наистина, докато не преодолеете чувството на присмех и не започнете да говорите английски в реалния живот, няма да го постигнете. Намерете обмен във вашия град, създайте виртуални приятели, каквото и да е! Хвърлете се в басейна и свалете смущенията си, иначе никога няма да общувате гладко. 

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Албум на cveti_kn

Детски батут

Биткойнът може да бъде финансовото оръжие на Китай срещу САЩ