За дома

Как да отворите вратата, ако ключът е счупен в ключалката?

  Вероятността бравата ви да се повреди не е никак малка, колкото изглежда на пръв поглед. Но самата ключалка честно не е причина за това. Възможно е също така ключът да е счупен в ключалката на вратата. Този проблем ще бъде толкова по-неочакван, колкото по-малко сте готови за него. Някои от описаните по-долу решения на този проблем може да ви бъдат полезни, за да разберете как да извадите фрагмента на ключа от ключалката. Ако не помогнат обърнете се към денонощен ключар.

  Ключалката е също толкова сложно устройство, колкото часовника. Но ако часовникът периодично се изпраща на часовникаря за профилактика, тогава не всеки прави тази процедура с ключалките. В резултат на това вътрешността на кладенеца се превръща в склад за микроскопични отломки, които са склонни да се натрупват с течение на времето. Едно неудобно завъртане на ключа и тези прахови частици, невидими за окото, ще се превърнат в непреодолима пречка пред влизането ви в собствения ви дом.

  Значи ключът в ключалката се е счупил. Възможно е да има и други причини, например прекомерна физическа сила при завъртане на ключа. Резултатът винаги е един и същ – имате една част от счупения ключ в ръцете си, докато втората е здраво залепена в ключалката.

  Всичко, от което се нуждаете във вашата баня: Крайното ръководство

   Ако стърчи достатъчно дълго, може да се отстрани без увреждане на имуществото с помощта на водопроводни инструменти. Ако ключът е счупен дълбоко в ключалката, нещата са много по-лоши. Но ситуацията далеч не е безнадеждна в този случай.

И така, ако ключът е счупен в ключалката на вратата?

  Има различни начини за решаване на проблема и те зависят само от тежестта на събитието. В този случай не е необходимо да разрушавате заключващия механизъм или да деформирате вратата, за да извадите счупения ключ от ключалката.

  Има достатъчно маслосъдържащи течности, с които е необходимо да се обработи вътрешната повърхност на ключалката. Растителните масла също са подходящи, основното тук е да се осигури гладко плъзгане на отломките. След смазване той ще бъде по-подвижен и ще бъде възможно да се достигне с обикновена пинсета.

  Отварянето на ключалката се изисква доста често: ако не можете да я отворите или сте загубили ключа. Вашите независими усилия по време на аварийно отваряне на ключалки могат само да повредят: квалифициран ключар трябва да отвори сложен заключващ механизъм, да го поправи или инсталира.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изберем входни метални врати

Вдъхновете се и създайте свой собствен стил за красива баня

Избор на сатенено спално бельо. Видове и характеристики на сатен.