Любопитно

Как да охладим стаята?

Как да охладим стаята?

Интересувате се как да охладите стаята?

Лятото е сезонът на топлите дни и нощи. За да се чувстваме комфортно вкъщи, е важно да поддържаме стаите си хладни. Ако нямаме климатик, можем да използваме някои прости трикове, за да намалим температурата в помещението.

1. Спуснете завесите и щорите през деня

Завесите и щорите помагат да се блокира навлизането на слънчева светлина в стаята. Слънчевите лъчи загряват въздуха, така че ако успеем да ги блокираме, ще намалим количеството топлина, която влиза в помещението.

Използвайте тъмни завеси и щори, които ще отразяват повече светлина и топлина. Ако имате възможност, поставете външни щори или тенти, които ще блокират слънчевите лъчи още преди да достигнат до прозорците ви.

2. Отваряйте прозорците и вътрешните врати през нощта

През нощта температурата на въздуха обикновено е по-ниска от тази през деня. Затова е добре да отворите прозорците и вътрешните врати, за да влезе свеж въздух в стаята.

Ако имате възможност, оставете прозорците отворени през цялата нощ. Ако не, отворете ги поне за няколко часа, преди да се събудите.

3. Поставете лед или студена вода пред вентилатора

Вентилаторът помага да се раздвижи въздуха в стаята, което създава усещане за прохлада. За да увеличите охлаждащия ефект на вентилатора, можете да поставите лед или студена вода пред него.

Можете да поставите лед в кутия или кофа и да я поставите пред вентилатора. Можете също така да напълните бутилка с вода и да я замразите. След това, когато бутилката се замрази, я поставете пред вентилатора.

4. Спете на ниско

Температурата на въздуха обикновено е по-ниска близо до пода, отколкото на височина. Затова, ако искате да спите по-комфортно през горещите нощи, можете да спите на ниско.

  Как да познаем къде точно растат трюфелите?

Можете да поставите леглото си на по-ниско ниво, като под него поставите палети или друг материал. Можете също така да спите на пода, ако това е възможно.

5. Нощен въздух

„Нощният въздух е злато“ – казват хората. Това е така, защото температурата на въздуха обикновено е по-ниска през нощта, отколкото през деня.

Ако имате възможност, можете да излезете навън през нощта, за да се разхладите. Можете също така да отворите прозорците и вътрешните врати, за да влезе свеж въздух в стаята.

6. Използвайте LED крушки

Обикновените крушки консумират повече енергия и произвеждат повече топлина от LED крушки. Затова, ако искате да намалите температурата в стаята, можете да използвате LED крушки.

LED крушки са по-ефективни и произвеждат по-малко топлина от обикновените крушки. Това означава, че те ще помогнат да се охлади стаята.

7. Купете си охлаждащи матраци, възглавници и чаршафи

Охлаждащите матраци, възглавници и чаршафи са изработени от материали, които помагат да се отведе топлината от тялото. Те могат да бъдат чудесен начин да се почувствате по-комфортно през горещите нощи.

Охлаждащите матраци са изработени от материали като мемори пяна, гел или вода. Те помагат да се отведе топлината от тялото и да се създаде усещане за прохлада.

Охлаждащите възглавници и чаршафи обикновено са изработени от материали като памук или лен. Те помагат да се абсорбира влагата и да се отведе топлината от тялото.

8. Използвайте охладителен чаршаф

Охладителният чаршаф е специален чаршаф, който помага да се отведе топлината от тялото. Той е изработен от материали, които абсорбират влагата и се охлаждат, когато се намокрят.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Историята на гранулите за куче

Подари с любов: 4 практични умения за момиче, преди да навърши 7-годишна възраст

Как да върнем блясъка на мрамора?