Любопитно

Как да позираме като модел?

Как да позираме като модел?

Интересувате се как да позирате като модел?

Всички искаме да изглеждаме добре на снимки, но не всеки има вроден талант за позиране. Дори и да имате красива фигура и лице, ако не знаете как да ги подчертаете, снимките ви могат да изглеждат скучни или дори нелепо.

В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да позирате като модел, независимо от вашата физическа форма или опит.

1. Започни с добра стойка

Стойката е основата на всяко добро позиране. Дръжте гърба си изправен, раменете си назад и брадичката си леко повдигната. Това ще ви даде по-добра фигура и ще ви накара да изглеждате по-уверени.

2. Използвайте ръцете си

Ръцете ви могат да бъдат чудесен инструмент за подобряване на позата ви. Използвайте ги, за да подчертаете силните си страни и да скриете недостатъците си. Например, ако имате широки рамене, можете да ги скриете, като кръстосате ръцете си пред гърдите си.

3. Не се страхувайте да експериментирате

Най-добрият начин да научите как да позирате е да експериментирате. Пробвайте различни пози и изрази, докато не намерите нещо, което ви харесва. Не се притеснявайте да изглеждате смешно или нелепо – това е част от процеса.

4. Бъдете естествени

Най-важното е да бъдете естествени. Ако се опитвате да изглеждате като някой друг, това ще се види на снимките. Просто се отпуснете и се наслаждавайте на процеса.

Ето някои конкретни съвети за позиране за различни части на тялото:

  • Лицето: За да изглеждате по-красиво на снимки, усмихвайте се естествено и се уверете, че очите ви са отворени широко. Можете също така да опитате да използвате жестове, за да подчертаете силните си страни, например да сложите ръка на бузата си или да се усмихнете с полуотворена уста.
  • Шията: За да изглеждате по-дълга и по-слаба, дръжте шията си изправена и брадичката си леко повдигната. Можете също така да опитате да наклоните главата си леко на една страна.
  • Раменете: За да изглеждате по-слаби и по-балансирани, дръжте раменете си надолу и назад. Можете също така да опитате да кръстосате ръцете си пред гърдите си или да ги поставите на ханша си.
  • Гърдите: За да подчертаете гърдите си, можете да ги повдигнете леко, като поставите ръцете си на кръста или на бедрата си. Можете също така да опитате да се наведете леко напред.
  • Талия: За да подчертаете талията си, можете да поставите ръцете си на ханша си или да ги кръстосате пред гърдите си. Можете също така да опитате да се наведете леко на една страна.
  • Бедрате: За да подчертаете бедрата си, можете да поставите ръцете си на кръста или на ханша си. Можете също така да опитате да се наведете леко на една страна.
  • Краката: За да изглеждате по-високи и по-слаби, поставете тежестта си върху единия крак и го изпънете. Можете също така да опитате да се наведете леко напред.
  Как да познаем къде точно растат трюфелите?

С малко практика ще можете да позирате като професионалист. Така че, следващия път, когато се снимате, не се страхувайте да експериментирате и да се забавлявате.

Ето някои допълнителни съвети, които могат да ви помогнат да изглеждате по-добре на снимки:

  • Осветлението е много важно. Потърсете меко, естествено осветление, за да избегнете резки сенки.
  • Облеклото ви трябва да ви пасва добре и да ви кара да се чувствате уверени.
  • Грижата за кожата и косата ви също е важна. Поддържайте ги чисти и здрави, за да изглеждате най-добре на снимките си.

С малко усилия и практика ще можете да изглеждате страхотно на всяка снимка.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Къде може да гледаме онлайн телевизия?

5 игри на карти, които да опитате през лятото

Как да разбера кой ме е докладвал във фейсбук