Любопитно

Как да почистя сребро

как да почистя сребро

Искам да знам как да почистя сребро!

Сребърните предмети и бижута с годините натрупват мръсотия и губят блясъка си. За да ви дадем най-добрия съвет, открихме много ефективен домашен трик за лесно почистване на сребро у дома.

Най-доброто? Ще ви трябва само малко готварска сол, алуминиево фолио и гореща вода. Вашите сребърни бижута ще бъдат блестящи като първия ден!

Среброто е метал, който има тенденция да се окислява. Това е елемент, който при контакт със сероводород, присъстващ в атмосферата в малки количества, генерира химическа реакция на сребърен сулфид, нещо, което насърчава неговото почерняване . 

Просто трябва да имате под ръка малко сол, алуминиево фолио и гореща вода. Решението е домашно и много икономично. Също така препоръчваме да използвате чифт ръкавици , кърпа, кухненска хартия или памучни тампони. По този начин ще избегнете оставянето на пръстови отпечатъци върху среброто и ще вземете всички предпазни мерки да не го надраскате или повредите по време на почистване.

 1. Сода за хляб и бял оцет

В други случаи сме коментирали невероятните употреби на сода за хляб и оцет в домакинската работа. В този случай и двата продукта са силно препоръчителни за почистване на предмети от сребро с проба 925. Просто трябва да следвате тези две стъпки:

Стъпка 1


В купа или купа добавете супена лъжица сода за хляб и малко по малко добавете оцет, докато създадете паста. Поставете пастата върху чиста кърпа и натъркайте с нея сребърните предмети, които искате да почистите.

  Как да говорим интелигентно?

Стъпка 2


Направете това полиране за няколко минути и след това отстранете пастата с чиста кърпа и сте готови.

Друг вариант, ако са малки предмети, е да създадете разтвор на оцет и сода за хляб: 1/2 чаша оцет плюс 3 супени лъжици сода за хляб или готварска сол. Поставете среброто и го оставете да кисне 2 или 3 часа. След това време ги изплакнете и подсушете със суха кърпа.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да изгоним гълъби?

Как да купите подходящата мивка за баня

Видове детски календари