Здраве и красота

Как да премахнем черни точки?

Лицето, без преувеличение, е визитната картичка на всяка жена. И всеки се стреми към идеалното. Чистата и добре поддържана кожа е показател не само за външната красота, но и за здравето. И по този въпрос няма място за черни точки по лицето! Експертите ще ви кажат как да се справите с несъвършенствата на кожата и как да премахнем черните точки.

Какво причинява черни точки?

  Кожата ни е пълна с пори. Чрез тях се вкарва излишната влага и себум. Ако порите са запушени с прах, се появяват епидермални люспи, себум, неестетични черни точки. В козметологията те се наричат ​​комедони. Черните точки се отнасят до една от проявите на акне. Те не могат да бъдат пренебрегнати, тъй като появата на черни точки показва недостатъчна грижа за кожата и нездравословен начин на живот.

Почистването на лицето помага ли при акне и черни точки?

  Основната функция на кожата е дишането и отделянето на токсини. Ако порите са запушени, кожата не е в състояние да изпълнява задачите си. На помощ ще дойде най-популярният начин за справяне с черните точки – почистването.

  Процедурата за почистване на черните точки е подходяща за всеки тип кожа и може да се извършва на всяка възраст. Почистването на лицето от черни точки е преди всичко хигиенна процедура и едва след това – естетическа. Почистването на лицето ще помогне да се отървете от черните точки, да подобри състоянието на кожата, да възстанови основните й функции – дихателна, терморегулаторна, защитна и т.н.

  Борбата с черните точки и разширените пори се провежда по различни начини – механични, хардуерни, химическо чистене. Най-доброто средство за борба с черните точки и честотата на процедурите се определя от козметолога по отношение на вида и състоянието на кожата.

Какво е по-добро за премахване на черните точки – пилинг или почистване на лицето?

  Почистване на лицето – премахване на черни точки и примеси от порите. Ако не толкова отдавна почистването се извършваше изключително на ръка, днес хардуерните методи дойдоха на помощ. Процедурата за почистване на лицето днес е ефективен метод за борба с черните точки, който пази красивата и добре поддържана кожа.

  Пилингът на лицето от черни точки е също толкова често срещана процедура в козметологията. Козметиците наричат ​​основната характеристика на проблемната кожа удебелен епидермис, което води до появата на запушени пори. Пилингът от черни точки по лицето се извършва с цел ексфолиране на старите кожни клетки и активиране на процесите на регенерация.

   Почистването на лицето и пилингът срещу черни точки са две напълно различни процедури. Обединява ги само крайната цел – премахването на черните точки. Ако почистването може да се извършва само веднъж годишно или редовно, тогава обелването се извършва само в ход, тъй като те имат кумулативно свойство.

  Отличителна черта на пилинга е рехабилитационният период. Пилингът е сложна процедура, която уврежда кожата. Отнема известно време, докато старите клетки се отлепят напълно, а новите заемат тяхното място.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да си набавя витамин Д

Как да изчистим бактериите в урината

Как да си набавим витамин в12