Финанси

Как да проверя колко пари имам в картата mastercard?

Много потребители на платежни карти, независимо дали са MasterCard или Visa, от време на време искат да знаят нейния баланс и е желателно тази процедура да може да се извърши чрез Интернет. В тази статия ще разгледаме как да проверим баланса на Master Cards и  и колко пари имаме в картата чрез Интернет.


СРАВНИ ВСИЧКИ КРЕДИТИ В БЪЛГАРИЯ ТУК >>


  Mastercard, както и VISA или Maestro, са видове банкови електронни карти за разплащане. Всяка конкретна карта е свързана с банковата сметка на нейния собственик, поради което изобщо няма значение дали трябва да разберете салдото на картата или вашата банкова сметка, към която е свързана тази карта, всъщност тя е същата нещо.

  Банката, която издава пластмасова карта и предоставя на клиента възможността да открие картова сметка, предоставя възможност да се установи текущото състояние на картата / банковата сметка чрез Интернет. Това се нарича телебанка / интернет банка / банка-клиент-онлайн. На нашия уебсайт можете да разберете как да използвате интернет банкиране . Всеки клиент на банката има възможност да открие лична сметка на официалния уебсайт на банката.

  Имайки достъп до мрежата, можете не само да разберете баланса на Master Cards чрез Интернет, но и:

– да попълните сметката си и да депозирате;

– изплащане на заеми;

– прехвърляте средства между вашите сметки или клиенти на други банки;

– проверявате баланса на картата или сметката;

– плащате за битови услуги, мобилни и интернет комуникации и др .;

– блокирате банкови карти, ако е необходимо;

– обменяте валути.

  Активирайте услугата Интернет банкиране и пред вас ще се отворят много допълнителни възможности, както и ще улесните използването на някои услуги. Често притежателите на карти трябва да изяснят колко пари имат в момента в сметката си. Не винаги е удобно да потърсите банкомат или да отидете в клона на банката, издала картата. В такива случаи някои банки предоставят услуга за проверка на салдото по сметката на своя уебсайт.

Научете чрез SMS банкиране

  Можете да проследявате всяка банкова карта Visa или MasterCard с помощта на много удобен инструмент – SMS банкиране. Когато свържете тази услуга, тя ще бъде свързана на всички ваши карти, тоест няма да е необходимо да се свързвате отделно с други карти. Тази услуга ви уведомява за всички отписвания, преводи, получавания на средства.

Банкомат

  Салдото на картата  може да бъде открито по същия начин в банкомата на тази банка на която ползвате услугите. За да направите това, трябва да намерите такъв банкомат и да поставите картата си в него. След това ще трябва да въведете своя ПИН код. След това ще трябва да изберете елемента от менюто „Баланс на картата“ – след това да изберете как да се показва тази информация, като се отпечатва върху разписка или се показва на екрана на банкомата.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

10 стъпки, които трябва да предприемете, ако сте загубили работата си заради коронавирусната криза

Стаж за пенсия: Какво е важно да знаете навреме и да сте подготвени адекватно

Какво е ГПР при банките