Кредити Онлайн кредити

Как да разбера дали някой е теглил кредит на мое име

Страхът, относно това че някой недобронамерен може да е изтеглил кредит от ваше име е въпрос, който доста хора са си задавали. В случай, че имате реални заплахи да се съмнявате, че това се е случило, трябва незабавно да направите справка.

Всеки гражданин разполага с правото да получава достъп и информация за неговата лична кредитна история, за да може да прецени как би могъл да се справи с текущите си проблеми, и не на последно място как да се предпази от проблеми. Централният Кредитен Регистър е база данни и информационна система, в която има абсолютно цялата информация за това къде  и какъв кредит имате. За да получите тази информация е нужно да подадете заявление по образец, справката е безплатна един път годишно. След това ако желаете нова справка има такса, определена от БНБ.

С проверката на текущото ви кредитно състояние вие имате възможността да вземате ясни решения, спрямо вашето финансово състояние. За никого не е тайна, че лоша кредитна история в ЦКР е пречка, да получите кредит, точно когато имате най-голяма нужда от него. Поради тази причина си изградете предварителна стратегия за действие. Такава стратегия ще ви е особено необходима, ако в миналото сте имали забавени или необслужени кредити.

Небанковите финансови институции са известни с това, че показват, колко гъвкави могат да бъдат, времето на връщане и отпускането на кредити на почти всеки поискал, дори и да са с лошо ЦКР. Извършваната от тези компании дейност и напълно законна, лицензирана и регулирана от БНБ. Тези компании са известни още и със своята дискретност, така че, ако сте изпаднали в трудно положение и прибегнете до кредит от тях, може да разчитате на конфиденциалност. Кредитните консултанти, които обслужват клиентите, винаги се съобразяват с техните изисквания и желания, относно публичността на сделката.

В заключение, данните, които се съдържат в ЦКР, действително са изключително важни и показателни, относно искането за получаване на кредит. Но дори и да сте на „червено“ и с влошена история в този регистър, това не е края на света. Винаги има решение, когато имате нужда от него.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Поръчителство по кредит

ГПР бързи кредити

Трябва ли да поискам заем за ремонт на къщата си?