Любопитно

Как да разбера каква порода е котката ми

Как да разбера каква порода е котката ми

„Каква порода е моята котка?“ Е един от най-често задаваните въпроси от собствениците на котки! Може би сте взели домашен любимец от приют, дал ви го е приятел или сте намерили бездомна котка и тя е станала част от вашето семейство. Каквато и да е причината, сега се чудите каква порода е вашата котка.

Има някои отличителни черти, на които трябва да обърнете внимание при определянето на породата: цвят и шарка на козината, форма на муцуната, дължина на опашката и много други.

Как да определите породата на котката

Породите котки се различават по много начини. И тези отличителни черти ще ни служат като подсказки.

За да разберете коя порода е котката ви, обърнете внимание на следното:

– Размер на котката

– Цвят на козината

– Тип козина

– Форма на лицето

– Дължина на опашката

– Поведение

Преди да разгледаме тези характеристики по-подробно, нека разберем разликата между чистокръвните и смесените породи котки.

Чистокръвните котки са животни, чиито предци принадлежат към една и съща порода. Като такива те често имат сходни характеристики, които съответстват на стандарта им за порода. И много по-лесно се прави идентификацията!

  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

От друга страна, котките от смесени породи могат да наследят черти от всеки от родителите. Това ги прави доста трудни за идентифициране. Дори котетата от смесени породи от едно котило могат да изглеждат по различен начин. Споменатите по-горе черти са най-добрият начин да стесните възможностите си.

Как да разбера каква порода е котката ми

Идентифицирайте породата с помощта на мобилното приложение

В Google Play и AppStore има няколко приложения, създателите на които уверяват, че могат да идентифицират дори смесена порода котки по снимки и видеоклипове. Мненията се различават по отношение на точността на този метод, но може би едно от тези приложения ще ви помогне да разгадаете тайната на породата на вашата котка.

Генетичен тест

Тестът не само ще ви покаже към коя порода принадлежи вашата котка, но също така ще ви помогне да идентифицирате всички потенциални здравословни проблеми, за които да обърнете внимание. Това ще ви помогне да се погрижите възможно най-добре за своето „тайнствено“ коте!


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Как да направите екранна снимка на лаптопа?

Разказ за съединението на България

Детските дървени кухни: Идеалният подарък за рожден ден на дете