Любопитно

Как да разбера паролата на wi fi от телефона

Искам да знам „Как да разбера паролата на wi fi от телефона“?

Най-лесният начин да видите паролата за домашния си Wi-Fi е да погледнете рутера. Тези устройства имат стикер, където се появява цялата информация за мрежата, към която сте свързани. Ако тази информация не може да бъде прочетена или стикерът е излязъл, можете да я видите, като следвате поредица от стъпки в зависимост от устройството, което сте свързали към Wi-Fi.

Въпреки това, с няколко прости стъпки можете също да знаете паролата си за wifi с всяко устройство . Независимо дали използвате мобилен телефон или таблет с Android, iOS, компютър с Windows или компютър с MacOS.

Как да разберете паролата за Wi Fi от Android?

Ако нямате компютър у дома и искате да знаете паролата си за Wi-Fi от устройство с Android , било то таблет или мобилно устройство, можете също. Единственото условие е да имате терминал с Android 10 или по-нова версия , за да можете да споделяте мрежа с помощта на QR код. Някои марки като Samsung , Xiaomi или One Plus също интегрират тази функция като стандарт. Във всеки случай, ние ви казваме в това малко ръководство какво трябва да направите.

  Как да изчистя вътрешната памет на телефона?

1.Свържете устройството с Android към Wi-Fi мрежата

2.Отидете в Настройки

3.Въведете мрежата, която искате да споделите

4.Превъртете през менюто и потърсете QR кода

5.Снимайте го с друг мобилен телефон

Ако нямате друго устройство за сканиране на QR кода, можете да направите екранна снимка на кода и да сканирате изображението с Google Lens.

Друга възможност да разберете каква е Wi-Fi паролата е да получите достъп до корена на Android чрез някои приложения. Тази алтернатива е достъпна само за „рутирани“ мобилни телефони или таблети . Тоест устройства, които са били модифицирани, за да могат да изпълняват функции, които нормалният потребител не би могъл, като например извършване на промени в операционната система.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Най-старата запазена илюстрована версия на Библията

Колко думи има в българският език

Как да боядисам колата си сам?