Хороскопи

Как да разберем асцендента си?

Чудите се как да разберете асцендента си? В днешно време има безброй начини да го направите само за няколко минути.

Асцендентът е зодията, която се е издигнала над хоризонта в момента, в който поели първия си дъх. Хороскопът на всеки човек започва от Асцендента. Не бъркайте това със зодиакалния знак, където слънцето ви е попаднало върху определен знак по време на раждането ви. Това означава, че ако сте Козирог според хороскопа, изобщо не е необходимо да бъдете Козирог според Асцендента. Все пак оттук идва и въпроса – как да разберем асцендента си?

  Изгряващият знак на Зодиака отразява поведението на човек, начина, по който другите го възприемат, влияе върху външния му вид, имиджа и като цяло илюстрира образа, който виждат хората в контакт с човека. Това се проявява в това как човек предпочита да се представя, какви дрехи и прическа избира най-често.

 Асцендентът ще посочи каква структура на тялото, черти на лицето и дори двигателни умения са характерни за човека. Например изгряващият зодия в Лъв показва ярък, често необикновен външен вид и обща привлекателност за противоположния пол, светла или червена гъста коса.

Влиянието на асцендента върху характера

  Възходящият знак на Зодиака засяга не само външните данни, но и това, което човек ще има ниво на независимост, желание за себепознание, как чувства своята индивидуалност, какъв тип „аз“ ще има. Асцендентът също така показва как обществото влияе на този човек.

  Изгряващият знак на Зодиака може да бъде изчислен по дата на раждане: изградете си диаграма сами – ако сте опитен човек в астрологията или го направете в интернет онлайн: днес са на разположение конструктори на натални карти, които автоматично ще попълнят необходимите стойности.

  За да изчислите точно асцендента и другите компоненти на наталната ви карта, трябва да знаете точното време и място на вашето раждане.

Ако не разполагате с тази информация, нашите астролози могат да направят корекция и да определят часа, в който сте родени.

  Смята се, че ако асцендентът падне по-близо до началото на знака, тогава неговото влияние ще бъде по-силно изразено в личността на индивида. Същото се случва, ако Слънцето е в слаба позиция на рождената карта (ако е същото, както ако човекът е роден през нощта). Предполага се също, че влиянието е по-слабо, ако човек се роди по-близо до края на асцендентния знак, в момента преди да излезе следващият знак.

  Тъй като възходящият знак се определя от времето и мястото на раждане на човек, той представлява средата и условията, които могат да повлияят на човек по време на детството му, и това се счита за важен и значим знак, точно както знаците на Слънцето и Луна, защото всички аспекти на диаграмата проникват в този знак.

    Подобно на знаците на зодиака, асцендентът попада в една от следните категории: Огън, Земя, Въздух и Вода. Огнените възходящи знаци, Овен, Лъв и Стрелец, изглеждат енергични, оптимистични и ентусиазирани. Те обикновено се възприемат като приятелски настроени, безкритични, толерантни.

  Изгряващите знаци на Земята: Телец, Козирог и Дева се считат за практични и безопасни. Може да изглеждат малко плахи или срамежливи и сериозни. Знаци за издигане на въздуха: Близнаци, Везни и Водолей са добри в комуникацията. Те се чувстват отлично в компания с други хора, дружелюбни са, но могат да бъдат независими или отделени.

  Водни възходящи знаци: Риби, Скорпион и Рак, се разглеждат като емоционални, интуитивни и чувствителни. Тези хора обикновено крият истинските си чувства и емоции, изпитват нужда да се предпазят от външния свят и да се представят пред другите по такъв начин, че да не се чувстват изложени на риск.

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Хороскоп Риби за утре

Хороскопът за утре

Хороскоп Стрелец за утре