Здраве и красота

Как да си взема карта за санаториум

как да си взема карта за санаториум

Питали ли сте се как да си вземете карта за санаториум?

Санаториумите са специален вид спа съоръжения, които предлагат здравни грижи на хора, страдащи от различни заболявания. Те се намират в балнеоложки градове, отличаващи се със своите природни и климатични ценности, които имат благоприятен ефект върху организма. Характерно за курортите е достъпът до минерални води, саламура, кал и термални води. Поради тази причина санаториумите често се намират в планината или край морето.

Най-често към балнеолечение се прибягват хора с хронични заболявания, както и нуждаещи се от рехабилитация след травми или тежки заболявания. Санаториално лечение може да се използва от деца, юноши, възрастни и възрастни хора, ако има подходящи медицински показания. Те се проверяват от лекар, който издава направление за санаториум.

Лечение в санаториума е възможно:

  • по направление от НЗОК;
  • по направление от ЗУС;
  • по направление от КРУС;
  • срещу заплащане в институции, предлагащи частни услуги.

Индивидуално лечение в санаториум

Алтернатива на напълно или частично възстановен престой в санаториум е платеното спа лечение. Това решение позволява да се пропуснат опашките до санаториумите, както и необходимостта от дълго чакане за заминаване. За пътуване до санаториум към НЗОК можете да чакате дори 12-18 месеца. Когато избирате частен СПА център, вие имате свободата да приспособите мястото и центъра към вашите здравословни нужди. Продължителността на престоя се преценява в зависимост от финансовите ви възможности.

Пътуването до напълно платен санаториум също е удобно решение за хора, които искат да облекчат повтарящи се физически неразположения, да намалят стреса и умората. То може да бъде форма на ваканция, която ще вземе предвид здравословните лечения. Офертата на даден курорт може да включва и СПА услуги.

Сподели, ако ти харесва :)
  Как да се грижим за кожата си през лятото?

Вижте още

Kак да спадане оток на коляно

Как да отслабна в корема?

Лазерна епилация на цяло тяло