Любопитно

Как да си видя къщата от сателит

Чудите се как да си видите къщата от сателит?

Google Maps е най-лесният начин да получите сателитен изглед на вашата къща и квартал. Виртуалният глобус на Google Earth съчетава сателитни изображения, карти, въздушни снимки.

Това ни дава завладяващо приложение, което позволява на всеки да разгледа почти всяка част на света и да получи незабавна географска информация за тази област.

По-рано Google Earth се предлагаше в безплатни и Pro версии, но Google Earth Pro вече е напълно безплатна за изтегляне на настолни компютри и дори можете да използвате уеб версията в Chrome и мобилните приложения на Android или iOS. Google Earth също работи на Firefox, Edge и Opera.

Google Earth Satellite View или Google Maps


Google Earth и Google Maps използват едни и същи сателитни / въздушни и улични изображения, за да ви дадат невероятни данни на нашата планета. Малко неща като търсене и упътвания също са сходни и в двете.

Но има важни разлики между Google Earth и Google Maps също.

Google Earth е 3D виртуален глобус, докато Google Maps се използва по-скоро като 2D карта, въпреки че има 3D функции.


Google Maps е по-мощен локален инструмент. Google Maps ви позволява да намирате и споделяте упътвания и да изследвате вашето населено място с гребен с фини зъби. Той също така поддържа тази информация синхронизирана на всички ваши устройства.


Google Earth и неговите сателитни изображения може да изглеждат еднакво, когато го сравнявате с Google Maps. И двамата имат сателитния слой. Но предлага важно разграничение: по-добър набор от слоеве .
Благодарение на функцията Voyager в Google Earth можете да изследвате интересни култури и природата на нашата планета в цялата й слава. Както ви казва видеото по-долу, Google Maps е за намиране на вашия път, Google Earth за загуба.

  Как да забавляваме дете на 1 година?

Накратко: Когато искате да преминете от точка А до точка Б, използвайте Google Maps. Когато искате да опознаете света в цялата му слава с висока разделителна способност, използвайте Google Earth.

Стартирайте Google Earth за някои забавни виртуални пътувания и след това се възползвайте от многото му практически предимства.

Разгледайте къщата си с Google Earth


Виртуалните пътувания ви позволяват да посетите всяка страна на Земята. Но все пак ще продължите, за да намерите собствената си къща. Можете да полетите надолу от космоса и да намалите мащаба до нивото на улицата.

  • Отидете в полето за търсене горе вляво и въведете адреса си.
  • Щракнете двукратно върху адреса си в резултатите от търсенето. Google Earth ще ви отведе до вашия квартал.
  • Плъзнете иконата на Pegman за достъп до Street View и погледнете отблизо дома си.
  • Сателитен изглед на вашата къща
  • Можете да търсите всяко местоположение по адрес, име на фирма, координати на географска ширина и дължина, ключови думи и име на локал. Ако това е нов квартал, можете да се разхождате виртуално и да опознаете услугите и бизнеса около вашето населено място.

Направете виртуални екскурзии от дома си!


Google Earth е създаден за проучване и географски открития. Има няколко завладяващи виртуални обиколки в Google Earth . Винаги се добавят нови локали и навременни обиколки, така че никога няма да ви липсват местата за изследване с Google Earth и неговата функция Voyager.

Ако сателитната технология ви интересува, разберете какво е Starlink и как работи сателитният интернет .

Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Подарък за мъж

Подаръци за Великден – ето няколко уникални идеи

Най-странните неща, които може да видите само в Дубай