Здраве и красота Любопитно

Как да си направим активен въглен

Интересувате се как да си направим активен въглен у дома?

Активният въглен е известен още като активен въглен и можете лесно да направите този специален вид въглен у дома, като използвате твърда дървесина или въглен. Той има много предимства и употреби за здраве, при спешни случаи и за красота. Когато се използва за здраве, активираният обикновено се използва за отстраняване на токсини и отрови от тялото. В домашни условия се използва за пречистване на замърсен въздух, за красота, активен въглен се използва като паста за избелване на зъбите.

Основни разлики между въглен и активен въглен

Въгленът се произвежда чрез частично изгаряне на дървесина и въглеродно вещество или изгаряне в отсъствие на кислород. За разлика от тях, активен въглен се получава чрез изгаряне на богати на въглерод материали, с добавяне на други вещества като киселини, основи или соли.


ВИЖ ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ТУК


Как се прави филтър с активен въглен у дома?

Ще ви трябва достатъчно количество разтвор, за да покриете въглищата напълно. За партиди въглен с нормални размери трябва да са достатъчни 100 g (3,5 oz) хлорид, смесен с 1,3 чаши (310 ml) вода.

Приложения на активният въглен

Активният въглен се използва за лечение на отравяния и предозиране след перорално поглъщане . Таблетки или капсули с активен въглен се използват в много страни като лекарство без рецепта за лечение на диария , лошо храносмилане и метеоризъм . Активният въглен обаче не оказва влияние върху чревните газове и диарията и обикновено е неефективен от медицинска гледна точка, ако отравянето е резултат от поглъщане на корозивни агенти, борна киселина, петролни продукти и е особено неефективно срещу отравяния със силни киселини или алкали , цианид , желязо , литий , арсен, метанол , етанол или етилен гликол.

  Как да го накарам той да ме търси?

Безопасно ли е да приемате активен въглен?

Не само, че е безопасен, той може да спаси живота на хората от предозиране с наркотици, отравяне с газове, пречиства околната среда и премахва токсините.

Странични ефекти

Единият страничен ефект е запек, други странични ефекти от активен въглен могат да включват забавяне на чревния тракт, което също може да причини запушвания в чревния тракт. Може да причини и дехидратация.

Как да използвам активен въглен

Можете да го използвате като пудра или да направите паста за маската за лице. Може да се направи паста (точно като паста за зъби ) и да се използва за миене на зъбите за избелване на зъбите. Активният въглен може да се постави в малка торбичка и да се съхранява на място, където искате да неутрализирате лошата миризма. Има много приложения на активен въглен.

ВИЖ ПОВЕЧЕ ПО ТЕМАТА ТУК


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Защо работните обувки са важни?

Кога се пенсионират жените

Дървените играчки стават все по-популярни