Факти

Как да си направим зеолитна вода

Как да си направим зеолитна вода в лесни стъпки!

Технологиите непрекъснато се развиват и променят, за да отговорят на нуждите на човечеството и една от тези потребности е от чиста вода. Някои зеолити притежават уникални и изключителни физични и химични свойства. Тези характеристики ги правят много полезни в различни приложения, включително агрономия, екология , някои производства, промишлени процеси, медицина и козметика.

В продължение на стотици години хората използват ресурсите, предоставени от природата, за да подобрят качеството на живот. Понякога ги използваме по начина, по който са достъпни в околната среда, а друг път намираме нови и иновативни начини, по които могат да бъдат внедрени

Какво е зеолит?


Когато вулканична скала или пепел реагират с алкални води, те могат да образуват зеолит.

Пречистване на отпадъчни води


Използването на естествени зеолити при пречистването на отпадъчни води е една от най-старите и най-перспективните области на тяхното приложение. Наличието на тежки метали (Zn, Cr, Pb, Cd, Cu, Mn, Fe и др.) В отпадъчните води е сериозен екологичен проблем и тяхното отстраняване от естествени зеолити е широко проучено заедно с други технологии, включително химическо утаяване, йон обмен, адсорбция, мембранна филтрация, коагулационна флокулация, флотация и електрохимични методи.

Приложения на зеолитна вода:

  • Пречистване на питейна вода
  • Третично пречистване на отпадъчни води / Контрол на замърсяването
  • Пречистване на радиоактивни води
  • Сладководна аквакултура / Риболовна индустрия
  • Предварителна обработка на промишлена технологична вода


Зеолитна вода мнения >>


Сподели, ако ти харесва :)

Вижте още

Една история с известния сърдечен хирург проф. Mайкъл Дебейки

История на връзки с обществеността в България

Емил Дюркем – Един основателите на съвременната социология